• Hezbollah spune într-o declarație că 190 de rachete au fost trase către ținte din nordul Israelului.
  • Cel puțin 36 de persoane au fost ucise și 150 rănite luni în Liban, a anunțat Ministerul Sănătății libanez.
  • Donald Trump a afirmat într-un interviu radio că a fost în Gaza, deși nu există nicio înregistrare a unei astfel de vizite.
  • Chris Gunness, fost purtător de cuvânt al agenției ONU pentru refugiații palestinieni, a denunțat „măcelul” continuu al Israelului în Gaza.
  • Premierul Benjamin Netanyahu a declarat marți că raidurile aeriene israeliene au ucis doi succesori ai liderului Hezbollah.

UPDATE ORA 14:00 – Coloniștii israelieni atacă cultivatorii de măslini în Cisiordania ocupată

Coloniștii israelieni au distrus aproximativ 70 de măslini în satul Husan, la vest de Bethlehem, în Cisiordania ocupată, potrivit agenției oficiale de știri Wafa, citându-l pe directorul consiliului local al satului.

În orașul Sebastia, la nord-vest de Nablus, în teritoriile ocupate, soldații israelieni au atacat culegătorii de măsline și fermierii, forțându-i să își părăsească terenurile și confiscând un tractor din zonă.

Astfel de atacuri s-au intensificat de-a lungul anilor, sute de incidente de violență a coloniștilor, sprijiniți de soldați, împotriva agricultorilor având loc de la începutul războiului din Gaza.

Recomandări

NOI DEZVĂLUIRI
X IS BACK
NETANYAHU AVERTIZEAZĂ
PICHAI TE AJUTĂ SĂ PARCHEZI
ISIS SE ÎNTOARCE
CE VREA ZELENSKI?

UPDATE ORA 13:00 – Spitalul din Gaza de Nord a fost evacuat

Spitalul Kamal Adwan din nordul Gazei a fost evacuat, doar câteva asistente medicale și pacienți fiind încă înăuntru pentru că nu au unde să se ducă.

UPDATE ORA 12:00 – Bilanțul victimelor din Gaza depășește 42.000 de morți

Cel puțin 42.010 persoane au fost ucise și 97.720 au fost rănite în urma atacurilor militare israeliene asupra Gazei începând cu 7 octombrie, potrivit Ministerului Sănătății din enclavă.

Dintre acestea, 45 de palestinieni au fost uciși și 130 răniți în ultima perioadă de raportare de 24 de ore, a adăugat ministerul.

UPDATE ORA 11:00 – Taberele de refugiați palestinieni din Liban, afectate de atacurile israeliene

Agenția ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA) raportează că tabăra Ein al-Hilweh de lângă Sidon, El Bass din Tyre și Beddawi de la nord de Tripoli au fost afectate de atacurile aeriene israeliene asupra Libanului.

Operațiunile organizației rămân limitate în zona Tyre din sud, după ce au fost suspendate în timpul atacurilor israeliene de la începutul lunii octombrie, care au provocat strămutarea personalului UNRWA. Doar unele „servicii limitate de apă și canalizare continuă”, a precizat organizația.

„Trei tabere de refugiați palestinieni din sud și o tabără din Beirut sunt semnificativ depopulate, deoarece oamenii au fugit pentru a căuta siguranță și protecție în altă parte”, a declarat agenția în ultimul său raport de situație.

UNRWA a deschis 12 adăposturi de urgență după intensificarea atacurilor israeliene asupra Libanului, dar unul a fost închis la 7 octombrie. Trei adăposturi de urgență „au atins capacitatea maximă”, potrivit agenției, care a declarat că un total de 4 570 de persoane strămutate intern sunt înregistrate în adăposturi.

UPDATE ORA 10:00 – În timp ce Israelul atacă, 400.000 de palestinieni sunt blocați în nordul Gazei: ONU

Cel puțin 400.000 de persoane sunt prinse în nordul Fâșiei Gaza, după ce armata israeliană a emis din nou ordine de evacuare pentru locuitori, afirmă agenția ONU pentru refugiații palestinieni.

„Autoritățile israeliene forțează oamenii să fugă din nou și din nou, în special din tabăra Jabalia. Mulți refuză pentru că știu prea bine că niciun loc din Gaza nu este sigur”, a declarat șeful UNRWA, Filippo Lazzarini.

Adăposturile și serviciile UNRWA sunt forțate să se închidă, unele pentru prima dată de la începutul conflictului, a spus el.

UPDATE ORA 08:00 – Gruparea armată irakiană revendică mai multe atacuri asupra pozițiilor israeliene

Rezistența Islamică din Irak a declarat că a lansat cele trei atacuri cu drone asupra unor poziții israeliene „vitale” din nordul Israelului, precum și de pe Înălțimile Golan ocupate. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene.

Mai devreme în această dimineață, grupul umbrelă al milițiilor susținute de Iran a declarat că a lansat un atac asupra unei „ținte vitale” din sudul Israelului. Armata israeliană a declarat că a interceptat o dronă din est.

Grupul armat irakian și-a intensificat atacurile vizând Israelul în ultimele săptămâni, în timp ce armata israeliană își intensifică asaltul asupra Gaza și își extinde ofensiva în Liban. Gruparea a lansat, de asemenea, rachete și drone împotriva forțelor americane din Irak și Siria după începerea războiului Israelului împotriva Gazei.

UPDATE ORA 07:00 – Trei soldați israelieni, grav răniți în luptele din Liban

Armata israeliană a declarat că cei trei soldați au fost grav răniți în luptele din sudul Libanului din ultimele două zile.

Doi soldați, dintre care unul era rezervist, au fost răniți ieri în luptă, iar un al treilea, tot rezervist, a fost rănit în luptele de miercuri, a declarat armata. Toți trei au fost evacuați în Israel pentru tratament medical.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Hezbollah spune într-o declarație că 190 de rachete au fost trase către ținte din nordul Israelului, scrie Al Jazeera.

Pe fondul intensificării atacurilor israeliene, cel puțin 36 de persoane au fost ucise și 150 rănite luni în Liban, a anunțat Ministerul Sănătății libanez.

Purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului confirmă că Israelul i-a informat că Gallant nu va veni la Washington.

Palestinienii care fug de locurile unde Israelul a reluat operațiunea militară în nordul Gazei sunt împușcați în timp ce evacuează, potrivit locuitorilor din zonă și imaginilor transmise CNN care documentează călătoria lor.

Chris Gunness, fost purtător de cuvânt al agenției ONU pentru refugiații palestinieni, a denunțat „măcelul” continuu al Israelului în Gaza.

Suburbia Dahiyeh din sudul Beirutului a fost vizată de o serie de lovituri în noaptea de marți spre miercuri.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) le-au spus oamenilor să evacueze zonele din jurul anumitor clădiri din zonele Haret Hreik și Hadath din Dahiyeh, afirmând că IDF va viza în curând acele locuri.