• O interpretare zgomotoasă a imnului antifascist „Bella Ciao” a răsunat când Orban a terminat de vorbit.
  • Guvernul lui Orban se află în conflict cu partenerii săi cu privire la o serie de probleme.
  • Orban a declarat că „Uniunea Europeană trebuie să se schimbe și aș dori să vă conving astăzi de acest lucru”.

Înalți oficiali ai UE l-au atacat pe rând miercuri pe Viktor Orban în legătură cu regresul democratic și cu poziția sa favorabilă Rusiei cu privire la Ucraina, în timp ce liderul a ținut un discurs important în fața UE, scrie France 24.

În calitate de cel mai apropiat aliat al președintelui Vladimir Putin în cadrul Uniunii Europene, guvernul lui Orban se află în conflict cu partenerii săi cu privire la o serie de probleme – de la blocarea ajutorului pentru Kiev, la ceea ce blocul consideră a fi slăbirea statului de drept la nivel național.

Prezent la Strasbourg pentru a prezenta „prioritățile” președinției ungare a UE, care sfidează normele, Orban a declarat că „Uniunea Europeană trebuie să se schimbe și aș dori să vă conving astăzi de acest lucru”.

Recomandări

CÂT DE SMART E ORAȘUL TĂU
ELEVI MULȚI, PROFI PUȚINI
ÎNCARCI EV-UL ÎN 5 MIN
MILTON AMENINȚĂ FLORIDA
INOVAȚIE LA WIMBLEDON
TIMBERLAKE VINE LA EC

Premierul de extremă-dreapta a numit-o „cea mai gravă perioadă” din istoria UE, cu războiul din Ucraina la porțile sale, escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu și o „criză a migrației” despre care a spus că ar putea provoca „destrămarea” sistemului de frontiere deschise Schengen.

Parlamentarii au ascultat cu respect – cu aplauze ocazionale din partea membrilor simpatizanți – dar o interpretare zgomotoasă a imnului antifascist „Bella Ciao” a răsunat când Orban a terminat de vorbit, provocând un apel la ordine din partea președintelui parlamentului, Roberta Metsola, care a spus: „Acesta nu este Eurovision”.

Acesta a fost momentul în care parlamentarii au luat cuvântul și l-au atacat unul câte unul pe liderul maghiar, cu un mesaj rezumat de co-liderul Verzilor, Terry Reintke, care i-a spus: „Nu sunteți binevenit aici, aceasta este casa democrației europene”.

Citește și