• În sectoarele 2 şi 5, un dascăl este responsabil de 18 elevi.
  • În sectorul 4, raportul este de 17 elevi la un profesor.
  • Per total, România are un raport de 14 elevi per cadru didactic, a patra cea mai mare valoare din UE.

În București, profesorul este responsabil de educația a 17 elevi, în timp ce media națională este de 14 elevi per cadru didactic. Acest dezechilibru pune o presiune semnificativă pe sistemul educațional din capitală și afectează atât calitatea educației, cât și timpul pe care profesorii îl pot aloca fiecărui elev.

Deficitul de cadre didactice în școlile bucureștene devine tot mai evident, pe măsură ce numărul elevilor crește, dar nu există suficiente recrutări pentru a acoperi cererea. România este pe locul 4 când vine vorba de numărul mare de elevi alocați unui singur cadru didactic.

„Prima problemă este că vorbim de o medie, deci există clase sau învățători care lucrează și cu 30 de elevi. Avem o provocare mare în zona de gimnaziu și avem această isterie pe care o declanșează familiile în căutarea celor mai bune școli și realitatea faptului că există școli extrem de căutate, pentru care se fac cereri repetate de transfer, unde clasele devin neîncăpătoare și există școli mai puțin căutate, unde mai avem o oarecare lejeritate în spațiul clasei pentru acești elevi”, a explicat Daniela Vișoianu, expert în Educație, la Aleph News.

Recomandări

MANDAT DE ARESTARE
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII
JAMIE E ELIBERAT
VREI SĂ FII ANTREPRENOR
ATENȚIE LA VISCOL

Citește și