• Nu a fost anunțată încă o nouă dată pentru întâlnirea Ramstein.
  • Joe Biden și-a anulat întâlnirea din Germania din cazua uraganului Milton.
  • Ucraina vrea să ridice interdecția de export de arme.

Cod roșu de întâlniri anulate! Uraganul din America a ras de pe fața pământului întâlnirile mai marilor lumii. Întâlnirea în format Ramstein, a fost amânată, după ce Biden a anunțat că nu mai ajunge.

Întâlnirea urma să aibă loc sâmbătă – la baza aeriană americană Ramstein din apropiere de Frankfurt – și ar fi dezbătut situația războuiului din Ucraina.

Printre cele mai importante subiecte pe ordinea de zi erau cel al rachetelor cu rază lungă de acțiune și aderarea Ucrainei la NATO.

Recomandări

SWIFT FACE DONAȚII
„DIDDY” ACUZĂ GUVERNUL
TRUMP ARUNCĂ INSULTE
CE DECIDE BIBI?
STAY OUT, STAY FIT!
DESENE ANIMATE ȘI SEXY

Și cum o ușă se închide, alta se deschide. Zelenski se mulțumește cu mai puțin. A mers în Croația la un summit cu șefi din Europa de Est. Summitul de la Dubrovnik a reunit președinți, premieri și miniștri de externe din 12 țări, inclusiv de la noi.

Între timp, Ucraina vrea să ridice interdicția de a exporta arme ca să poată să câștige bani.

Zelenski crede că astfel, ar putea să-și crească industria de apărare. Exporturile de drone ar putea genera până la 20 de miliarde de dolari pentru Ucraina, bani necesari pentru a dezvolta producția internă. Bugetul apărării al Ucrainei e de doar 6 miliarde de dolari, departe de a fi suficient pentru a acoperi cererea de drone pe front, arată o analiză a Financial Times.

Citește și