• Kadîrov identifică trei membri ai parlamentului rus ca fiind implicați în presupusul complot.
  • Liderul cecen amenință cu o „feudă de sânge” împotriva acuzaților.
  • Declarațiile lui Kadîrov au fost făcute în cadrul unei întâlniri cu oficiali ceceni de securitate.
  • Acuzațiile sunt legate de un incident violent la sediul Wildberries din Moscova.

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a acuzat parlamentarii ruși din regiunile învecinate că au încercat să comande asasinarea sa.

Kadîrov i-a amenințat cu o „feudă de sânge” dacă nu dovedesc contrariul, a raportat agenția de știri de stat TASS, conform Reuters.

Acuzații și amenințări

TASS a citat comentariile în limba cecenă ale lui Kadîrov, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, la o reuniune a oficialilor de securitate ceceni.

Recomandări

KADÎROV SUSPECTĂ RUȘII
N-A MERS PT. ZELENSKI
MILTON LOVEȘTE FLORIDA
RUTTE NU SE TEME DE TRUMP
NO BABIES, JUST PETS!
ROMA SAU PARIS

Înregistrarea video a reuniunii a fost publicată miercuri pe canalul personal Telegram al lui Kadîrov.

Agenția de presă a tradus comentariile lui Kadîrov astfel: „Există martori, există oameni de la care au încercat să comande, pe care i-au întrebat cât ar lua pentru comandă”.

TASS l-a citat pe Kadîrov numind trei membri ai legislativului rus, doi din Daghestan și unul din Ingușetia, ca fiind în spatele presupusului complot.

Dacă nu vor dovedi contrariul, voi declara oficial o feudă de sânge”, ar fi spus el. În Cecenia, feudele de sânge sunt un obicei tradițional de răzbunare prin uciderea unui inamic sau a rudelor sale de sex masculin.

Contextul tensiunilor

Aceste acuzații vin în contextul unor tensiuni regionale mai ample. Cecenia se învecinează cu Dagestan și Ingușetia, iar Kadîrov a emis anterior pretenții teritoriale asupra unor porțiuni din aceste regiuni. 

De asemenea, declarațiile sale par să fie legate de un incident violent recent la sediul companiei Wildberries din Moscova, care a implicat persoane de etnie cecenă și ingușă

Citește și