• Militari nord-coreeni au fost „foarte probabil” uciși în Ucraina după ce au fost trimiși să ajute forțele rusești.
  • Ministrul sud-coreean al apărării a confirmat probabilitatea existenței victimelor nord-coreene în Ucraina.
  • Coreea de Nord a trimis mii de containere cu arme în Rusia pentru a fi folosite în Ucraina.
  • Experții avertizează că recenta intensificare a testelor de arme nord-coreene ar putea fi legată de livrările către Rusia.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins informațiile potrivit cărora soldați nord-coreeni ar lupta în Ucraina, declarând reporterilor că este vorba despre „o altă știre falsă”.

La începutul lunii octombrie, ministrul sud-coreean al apărării, Kim Yong-Hyun, a declarat parlamentarilor că Coreea de Nord plănuia probabil să trimită trupe în Ucraina pentru a lupta alături de Rusia.

Când a fost întrebat despre un raport recent al mass-mediei ucrainene potrivit căruia soldați nord-coreeni au fost uciși și răniți în apropierea orașului ocupat Donețk, Kim a spus că este probabil adevărat.

Recomandări

CE E LIBERTATEA
OBAMA E CU HARRIS
KADÎROV SUSPECTĂ RUȘII
N-A MERS PT. ZELENSKI
MILTON LOVEȘTE FLORIDA
AI GRIJĂ CE-ȚI DOREȘTI

Grupul de soldați nord-coreeni a sosit în partea din Ucraina controlată de Rusia pentru a face schimb de experiență cu omologii lor ruși, a raportat Interfax-Ucraina la 4 octombrie, citând o sursă din serviciile de informații militare. Șase ar fi fost uciși și trei răniți în urma unui atac cu rachete.

Citește și