• Guvernatorul Ron DeSantis a declarat că statul a evitat „cel mai rău scenariu”, deși a avertizat că pagubele sunt încă semnificative.
  • Inundațiile rămân un motiv de îngrijorare.
  • Zona Tampa Bay pare să fi evitat valul de furtună care a provocat cele mai grave avertismente.

Uraganul Milton a intrat joi în Oceanul Atlantic, după ce a urmat o traiectorie distructivă prin Florida, care a provocat tornade, a ucis cel puțin 10 persoane și a lăsat milioane de oameni fără curent electric, însă furtuna nu a declanșat valul catastrofal de apă care era de temut, anunță Reuters.

Guvernatorul Ron DeSantis a declarat că statul a evitat „cel mai rău scenariu”, deși a avertizat că pagubele sunt încă semnificative, iar inundațiile rămân un motiv de îngrijorare. Zona Tampa Bay pare să fi evitat valul de furtună care a provocat cele mai grave avertismente, deși insulele barieră situate de-a lungul țărmului la sud de oraș au suferit inundații extinse.

Secretarul pentru securitate internă al SUA, Alejandro Mayorkas, a declarat, în cadrul unei ședințe de informare la Casa Albă, că până în prezent au fost raportate 10 decese, adăugând că se pare că acestea au fost cauzate de tornade. Cel puțin 27 de tornade au atins Florida, a spus el.

Recomandări

PÎRVULESCU, VIZAT DE DNA
PREMIUL NOBEL PENTRU PACE
PAGUBE DUPĂ MILTON
CE E LIBERTATEA
TĂTIC LA 84 DE ANI
OBAMA E CU HARRIS

În Lucie, pe coasta de est a Floridei, o serie de tornade au ucis cinci persoane, dintre care cel puțin două în comunitățile de bătrâni Spanish Lakes, a declarat purtătorul de cuvânt al comitatului, Erick Gill. Joi, stâlpi de electricitate din beton rupți și camioane răsturnate în șanțuri au oferit dovezi ale puterii tornadelor.

Citește și