• Compania a avertizat cu privire la pierderile înregistrate în cadrul diviziei sale de producție de arme și echipamente militare și a amânat data de livrare a avionului 777X.
  • Vestea vine în contextul în care întreprinderea se confruntă cu greve ale personalului.
  • Compania își va reduce numărul de angajați „în următoarele luni”.

Boeing își va reduce forța de muncă cu o zecime – desființând 17.000 de locuri de muncă – și va amâna producția, deoarece producătorul de avioane se confruntă cu probleme în întreaga sa activitate. Directorul executiv Kelly Ortberg a declarat într-un e-mail adresat personalului că locurile de muncă ale „directorilor, managerilor și angajaților” sunt toate în pericol, anunță BBC.

De asemenea, compania a avertizat cu privire la pierderile înregistrate în cadrul diviziei sale de producție de arme și echipamente militare și a amânat data de livrare a avionului 777X. Vestea vine în contextul în care întreprinderea se confruntă cu greve ale personalului și cu îngrijorări tot mai mari legate de calitatea avioanelor sale.

Ortberg a declarat în e-mail că Boeing își va reduce numărul de angajați „în următoarele luni”. „Săptămâna viitoare, echipa de conducere va împărtăși informații mai personalizate despre ceea ce înseamnă acest lucru pentru organizație”, a spus el, adăugând că nu va continua cu următorul ciclu de concedieri.

Recomandări

A.I.-UL ÎȚI FURĂ LOCUL DE MUNCĂ
TRUMP CERE PROTECȚIE
ORBAN VS. LEYEN
GERMANIA AJUTĂ UCRAINA
VALOAREA TESLA SCADE
LESS IS BETTER

„Starea afacerii noastre și redresarea noastră viitoare necesită măsuri dure”, a declarat Ortberg.

Pe lângă reducerea locurilor de muncă, compania amână și producția modelului 777X din cauza „provocărilor cu care ne-am confruntat în timpul dezvoltării, precum și din cauza pauzei testelor de zbor și a întreruperii lucrului în curs”, o posibilă referire la greva în curs care durează de mai multe săptămâni.

„Am notificat clienții că ne așteptăm acum la prima livrare în 2026”, a spus el. O grevă sindicală de o lună la Boeing a devenit controversată, aproximativ 33 000 de lucrători căutând un pachet salarial mai bun.

Citește și