• Un reprezentant al Secret Service, care este însărcinat cu protejarea candidaților prezidențiali, a declarat că „fostul președinte beneficiază de cele mai înalte niveluri de protecție”.
  • El a confirmat că staff-ul de campanie al lui Trump a solicitat mai mult.
  • Campania lui Trump a luat legătura cu șeful de cabinet al Casei Albe, Jeff Zients, și cu Ronald Rowe, membru în exercițiu al serviciilor secrete.

Echipa de campanie al lui Donald Trump a solicitat utilizarea de aeronave și vehicule militare pentru a-l proteja pe fostul președinte în ultimele săptămâni ale campaniei electorale din SUA, anunță Reuters.

Solicitarea vine în urma celor două tentative recente de asasinare a candidatului republican la președinție. De asemenea, luna trecută, reprezentanții campaniei lui Trump au afirmat că au fost informați de oficiali ai serviciilor americane de informații cu privire la presupuse amenințări din partea Iranului, care ar încerca să-l asasineze.

Un reprezentant al Secret Service, care este însărcinat cu protejarea candidaților prezidențiali, a declarat că „fostul președinte beneficiază de cele mai înalte niveluri de protecție”, dar a confirmat că staff-ul de campanie al lui Trump a solicitat mai mult.

Recomandări

A.I.-UL ÎȚI FURĂ LOCUL DE MUNCĂ
TRUMP CERE PROTECȚIE
ORBAN VS. LEYEN
GERMANIA AJUTĂ UCRAINA
VALOAREA TESLA SCADE
LESS IS BETTER

„Secret Service va rămâne vigilent și va continua să își ajusteze și să își îmbunătățească dispozitivul de protecție, după cum este necesar, pentru a atenua amenințările în continuă evoluție”, a declarat reprezentantul agenției.

Potrivit New York Times, campania lui Trump a luat legătura cu șeful de cabinet al Casei Albe, Jeff Zients, și cu Ronald Rowe, membru în exercițiu al serviciilor secrete, solicitând resurse militare pentru a-l proteja pe candidatul republican, care se va confrunta cu vicepreședintele american Kamala Harris în alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

Campania lui Trump le-a spus oficialilor că a trebuit să mute, să reprogrameze sau să anuleze evenimente de campanie din cauza lipsei unei protecții adecvate, a relatat Times, citând patru persoane informate cu privire la acest subiect.

Citește și