• Ministerul Finanţelor a redeschis luni o emisiune de titluri de stat de tipul obligaţiuni de stat benchmark, scadentă în mai 2027.
  • Ofertele necompetitive au fost de 55 mil. lei.
  • La licitaţie au participat 8 dealeri primari, adică cei care au cumpărat obligaţiunile, trimiţând oferte atât în cont propriu, cât şi în contul clienţilor persoane fizice şi juridice.

Ministerul Finanţelor a redeschis luni o emisiune de titluri de stat de tipul obligaţiuni de stat benchmark, scadentă în mai 2027, şi a împrumutat de la bănci 604 mil. lei, sub valoarea programată de 700 mil. lei, la o dobândă anuală de 6,23%.

La licitaţie au participat 8 dealeri primari, adică cei care au cumpărat obligaţiunile, trimiţând oferte atât în cont propriu, cât şi în contul clienţilor persoane fizice şi juridice.

Volumul total al cererii a fost de 624 mil. lei, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu 549 mil. lei şi 20 mil. lei în contul clienţilor.

Recomandări

AVERTISMENTUL GERMANIEI
CEARTĂ PE COVORUL ROȘU
CE RĂSPUNS VA DA ISRAELUL
TRUMP ATACĂ FOX NEWS
UE SPRIJINĂ UCRAINA
VICTORIA'S SECRETS REVINE

Ofertele necompetitive au fost de 55 mil. lei.

Din suma totală adjudecată, de 604 mil. lei, băncile au oferit în nume şi cont propriu 529 mil. lei, în timp ce ofertele necompetitive au fost de 55 mil. lei, scrie Ziarul Financiar.

Citește și