• Apa termală poate ajunge la temperaturi ridicate, uneori ieșind din pământ la punctul de fierbere.
  • Vizitatorii trebuie să meargă desculți pe terasele albe pentru a ajunge la piscinele cu apă milky blue.
  • Pamukkale și orașul antic Hierapolis fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
  • Piscina Antică, unde se poate înota printre ruine antice, oferă o experiență de relaxare completă.

Pamukkale, sau „Castelul de Bumbac” din Turcia este o minune naturală unde ai parte de terase albe de travertin și piscine cu apă minerală. Această destinație nu oferă nu doar priveliști spectaculoase, ci și o oportunitate de relaxare în apele termale, la fel ca în vremea grecilor și romanilor.

Pamukkale, situat în sud-vestul Turciei, impresionează prin terasele sale albe de travertin care seamănă cu o stațiune de schi, dar sub căldura arzătoare de vară, când temperaturile pot depăși 37 de grade Celsius, te asigură că nu este vorba despre zăpadă. Apa care se scurge pe aceste terase vine din izvoare termale, iar în unele locuri, aceasta poate ieși din pământ chiar la punctul de fierbere. Această minune geologică, care atrage mii de turiști, este și parte dintr-un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, împreună cu orașul antic Hierapolis, aflat pe platoul de deasupra teraselor.

Deși multe piscine naturale sunt acum goale, rămân destule locuri unde te poți relaxa în apele minerale albastre, ce oferă un decor perfect pentru poze. Pentru o experiență completă, la doar câțiva pași de vârful teraselor, poți vizita Piscina Antică. Aici, contra unei taxe suplimentare, te poți scălda în ape termale clare printre ruinele unui templu antic dedicat lui Apollo, având parte de o senzație unică datorită micilor bule care îți dau impresia că înoți într-o șampanie caldă.

Recomandări

CE FACE ISRAEL?
MBAPPÉ E ACUZAT DE VIOL
AVERTISMENTUL GERMANIEI
FLIRTUL STRĂIN RUPE RELAȚII?
CEARTĂ PE COVORUL ROȘU
CE RĂSPUNS VA DA ISRAELUL

Pamukkale nu oferă doar relaxare, ci și o lecție de istorie. Pe vremuri, grecii și romanii veneau aici pentru a se bucura de apele termale și pentru a aduce ofrande la ceea ce considerau a fi o „poartă către iad”.

Citește și