• Potrivit Rho Motion, aproximativ 1,69 milioane de vehicule electrice, inclusiv vehicule complet electrice și hibride plug-in, au fost vândute la nivel mondial în septembrie.
  • Vânzările în China au crescut cu 47,9%, ajungând la 1,12 milioane de vehicule. În Statele Unite și Canada au crescut cu 4,3%, la 0,15 milioane.
  • În Europa, vânzările de vehicule electrice au crescut cu 4,2%, totalizând 300.000 de unități. În UK vânzările au crescut cu 24%.

La nivel global, vânzările de vehicule complet electrice și plug-in hybrid au crescut cu 30,5% în septembrie. China a depășit numărul record înregistrat în august. Și în Europa vânzarea de mașini electrice a crescut. Asta arată datele de la compania de market research Rho Motion, citată de Reuters.

Potrivit Rho Motion, aproximativ 1,69 milioane de vehicule electrice, inclusiv vehicule complet electrice și hibride plug-in, au fost vândute la nivel mondial în septembrie.

Vânzările în China au crescut cu 47,9%, ajungând la 1,12 milioane de vehicule. În Statele Unite și Canada au crescut cu 4,3%, la 0,15 milioane. În Europa, vânzările de vehicule electrice au crescut cu 4,2%, totalizând 300.000 de unități. În UK vânzările au crescut cu 24%.

Recomandări

ULTIMATUM DE LA BIDEN?
LA DANS, NU LA ÎNTREBĂRI
COMISIA AMÂNĂ PLATA
RĂZBUNAREA E APROAPE
CE FACE ISRAEL?
DE CE SĂ-ȚI VACCINEZI COPILUL?

Producătorii chinezi de automobile încearcă să își crească vânzările în UE, în ciuda taxelor de import de până la 45 % și pe fondul scăderii cererii globale de automobile electrice.

Citește și