• La Smart RobotX copilul tău face cursuri interactive de robotică și programare.
  • Hubul Smart RobotX pregătește noua generație pentru joburile viitorului.
  • Cursurile de robotică și programare costă 450 de lei pe lună.

Imaginează-ți un loc unde creativitatea prinde viață și se transformă în realitate prin robotică și programare.

Este vorba despre Smart RobotX din Cluj-Napoca, un hub educațional dedicat elevilor cu vârste între 7 și 14 ani.

Aici copilul tău nu învață doar să construiască și să programeze roboți, dar descoperă și abilități esențiale pentru carierele de mâine.

Recomandări

SABOTEAZĂ BIDEN CAMPANIA?
NETANYAHU A DECIS
CE FACE ISRAEL?
MBAPPÉ E ACUZAT DE VIOL
AVERTISMENTUL GERMANIEI
FLIRTUL STRĂIN RUPE RELAȚII?

Ce tipuri de cursuri de robotică și programare fac copiii la Smart RobotX?

„Rolul nostru este să învățăm pe copii să folosească tehnologia în scopuri utile. Am plecat la această idee de la nevoia de automatizare cam în toate domeniile și mai ales că educația generală în România, care se face în școli, nu propune o curiculă de dezvoltare pe partea aceasta. 

Și atunci, cu colegii mei, mai avem un hub deschis la Satu Mare și la Baia Mare și urmează altele în țară. 

Ne dorim să învățăm copiii cum să folosească educația, robotica, programarea în scopuri utile, astfel încât să-i ajute în activitatea pe care o fac și la școală, dar și să-i ghidăm, să le oferim o direcție.

Teoretic, suntem un hub unde oferim orientare în cariera, adică copiilor le place ceea ce fac, știu că își doresc să urmeze un domeniu tehnic. Dacă nu este pentru ei, atunci este clar că se vor îndrepta spre alte afinități pe care aceștia le au”, a declarat Andrei Stan, co-fondatorul proiectului, pentru Aleph News.

Cât costă cursul și dacă aveți cererii până acum? 

„În momentul ăsta nu mai avem locuri pentru sala pe care o avem în Cluj-Napoca. Avem undeva la 30-40 de copii pe lista de rezervă. Tocmai din acest motiv, din primăvară, preconizăm deschiderea unui nou sediu în Cluj, într-un alt cartier din oraș. 

În Cluj este și problema de proximitate. Părinții își doresc să-și aducă copiii într-un loc cât mai aproape de școală sau de locuința lor și atunci accesează activități extracurriculare pentru copii care sunt în apropierea punctelor lor de interes.

Cerințele sunt foarte mari în condițiile în care nu au oportunități foarte multe în acest domeniu iar activitatea pe care o facem noi este una practică, adică copiii învață să strângă corect șuruburile, să folosească aceste instrumente, ciocan de lipit, pistol de lipit, șuruberniță, tot felul de echipamente astfel încât să-și dezvolte abilitățile în această zonă. 

Completul abonament la noi este 420 de lei, abonament care se plătește lunar”, a declarat Andrei Stan, co-fondatorul proiectului, pentru Aleph News.

Citește și