• Guvernul italian a fost un susținător puternic al Israelului în anul care a trecut de la atacurile Hamas din 7 octombrie.
  • Italia a criticat dur atacurile asupra misiunii ONU, cunoscută sub numele de Unifil.
  • Italia are 1.000 de soldați desfășurați în misiunea ONU.

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat că va vizita Libanul vineri, cerând Israelului garanții de securitate pentru trupele țării sale din această țară, la doar câteva zile după ce bazele de menținere a păcii ale ONU au fost atacate, scrie The Guardian.

Guvernul italian a fost un susținător puternic al Israelului în anul care a trecut de la atacurile Hamas din 7 octombrie, dar a criticat dur atacurile asupra misiunii ONU, cunoscută sub numele de Unifil, și apelurile israeliene pentru retragerea forțelor de menținere a păcii.

„Credem că atitudinea forțelor israeliene este complet nejustificată”, a declarat Meloni marți în fața Senatului italian, descriind-o drept o «încălcare flagrantă» a unei rezoluții ONU privind încetarea ostilităților dintre Hezbollah și Israel.

Recomandări

SAGA DE LA UNIRII
PLANUL LUI ZELENSKI
SUA AVERTIZEAZĂ MOLDOVA
ALBANIA VREA ÎN UE
CE VEZI LA BFW?
INFLUENCER PÂNĂ LA MOARTE

Pozițiile Unifil au fost atacate de 20 de ori

Meloni a declarat ulterior în camera inferioară a parlamentului: „Cred că o retragere pe baza unei cereri unilaterale din partea Israelului ar fi o mare greșeală. Aceasta ar submina credibilitatea misiunii în sine, credibilitatea Organizației Națiunilor Unite”.

ONU a declarat că pozițiile Unifil au fost atacate de 20 de ori de la începutul operațiunii terestre a Israelului în sudul Libanului, la 1 octombrie, inclusiv prin foc direct și un incident duminică, când două tancuri israeliene au pătruns prin porțile unei baze Unifil.

Italia are 1.000 de soldați desfășurați în misiunea ONU și într-o misiune separată cunoscută sub numele de Mibil, care instruiește forțele armate locale, fiind al doilea cel mai mare contributor după Indonezia.

Citește și