• Zelenski a prezentat planul de victorie în Parlamentul de la Kiev.
  • Zelenski vrea să atace Rusia cu rachete cu rază lungă de acțiune.
  • Ucraina vrea să primească o invitație pentru a adera la NATO.
  • Occidentul și Ucraina ar trebui să folosească împreună resursele țării.
  • Rusia respinge planul de victorie al lui Zelenski.
  • Zaharova: Este un plan al dezastrului.
  • Zaharova: Zelenski va trage NATO într-un confict cu Rusia.

După săptămâni de zile în care a „plimbat” pe la toți mai marii lideri ai lumii, faimosul său plan de victorie, Volodimir Zelenski l-a prezentat ieri, oficial, în Parlamentul de la Kiev.

Cu steagul Uniunii Europene în spate, Zelenski a spus că planul său va încheia războiul cu Rusia până anul viitor. Victoria pe care și-o dorește președintele ucrainean are cinci puncte: o invitație de aderare la NATO, ridicarea restricțiilor în ceea ce privește folosirea de rachete cu rază lungă în Rusia, continuarea incursiunii în Kursk, retragerea totală a Rusiei. Ultimul punct din plan – Occidentul și Kievul să folosească la comun resursele Ucrainei de litiu, gaz sau titan pentru a produce energie.

În plus, președintele ucrainean își dorește ca pe teritoriul țării lui să fie gândită o strategie non-nucleară, care să protejeze Ucraina de amenințarea militară rusească.

Recomandări

HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
LIAM PAYNE A MURIT
SAGA DE LA UNIRII
ȘTII DE VREME?
CE VEZI LA MUZEUL EGIPTEAN?

Cum era de așteptat, Moscova a respins planul de victorie al lui Zelenski. Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, spune că este un „plan al dezastrului, prin care Zelenski va împinge NATO într-un război cu Rusia. Zaharova crede că prin acest plan, Zelenski demonstrează că își urăște poporul și că suferă de „ucrainofobie”.

Citește și