• RoPay este un serviciu care inițiază plăți instant direct între conturi bancare, fără să fie nevoie să folosești detalii bancare complexe.
  • Sistemul folosește tehnologii precum scanarea de cod QR, deep link, NFC sau chiar numărul de telefon al prietenilor tăi drept „alias” pentru IBAN.
  • RoPay va fi accesibil pentru toți cei care folosesc aplicațiile de mobile banking ale băncilor participante.

S-a lansat sistemul RoPay, care promite să schimbe complet modul în care ne facem plățile de zi cu zi, direct de pe telefonul mobil.

Acest sistem permite plata instant cu mobilul, respectând schema națională de plăți, și este operat deja de CEC Bank și Libra Internet Bank, primele bănci care au intrat în producție. În plus, alte bănci mari, cum ar fi BRD, ING, BCR și Banca Transilvania, sunt și ele pe drum. Ele lucrează intens la implementarea acestui sistem și, cel mai probabil, îl vom vedea în funcțiune până la sfârșitul acestui an sau în 2025.

RoPay este o soluție modernă dezvoltată de TRANSFOND. Este un serviciu care inițiază plăți instant direct între conturi bancare, fără să fie nevoie să folosești detalii bancare complexe.

Recomandări

COREEA DE SUD E „STAT OSTIL”
INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?

Cum funcționează RoPay

Ai nevoie doar de telefonul mobil. Sistemul folosește tehnologii precum scanarea de cod QR, deep link, NFC sau chiar numărul de telefon al prietenilor tăi drept „alias” pentru IBAN. Și cel mai important, RoPay funcționează non-stop, 24/7, inclusiv în weekenduri sau de sărbători legale.

RoPay va fi accesibil pentru toți cei care folosesc aplicațiile de mobile banking ale băncilor participante

RoPay va fi accesibil pentru toți cei care folosesc aplicațiile de mobile banking ale băncilor participante. Dacă vrei să plătești prin RoPay, e important ca și tu, dar și persoana căreia îi trimiți bani să aveți amândoi aplicațiile instalate și să fiți la bănci care oferă acest serviciu. Dar odată ce totul e setat, plățile se fac instant, în mai puțin de 10 secunde. Și toate astea la cele mai înalte standarde de securitate, pentru a te asigura că datele și banii tăi sunt în siguranță. Poți trimite bani unui prieten sau, la fel de ușor, îi poți cere bani înapoi. Poți plăti rapid pentru cumpărături online sau chiar la supermarket, la POS.