• Presa israeliană a publicat fotografii cu presupusa ucidere a lui Sinwar.
  • Autoritățile israeliene au informat SUA despre posibila eliminare a lui Sinwar.
  • Cadavrul lui Sinwar a fost transferat în Israel pentru identificare.

Șeful Hamas, Yahya Sinwar, ar fi fost eliminat astăzi, în Gaza, în urma unui atac aerian.

Fotografii cu uciderea lui Sinwar au apărut în presa israeliană iar autoritățile au informat în acest sens și autoritățile americane.

Anunțul presei israeliene

Conform presei israeliene: Liderul Hamas Yahya Sinwar a fost găsit deasupra solului, purtând o vestă de luptă și cu un AK lângă el, împreună cu doi dintre gardienii săi de corp

Recomandări

HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
LIAM PAYNE A MURIT
SAGA DE LA UNIRII
ȘTII DE VREME?
CE VEZI LA MUZEUL EGIPTEAN?

Nu se ascundea într-un tunel și nici nu se ascundea printre civili sau ostatici israelieni. El era pe lângă propriii luptători, chiar la linia confruntării cu IDF.

După toate aceste luni, el nu a fost ucis de un atac aerian sau de un asasinat țintit; un soldat israelian l-a găsit dintr-o simplă coincidență, după ce a tras cu mortiere asupra luptătorului Hamas din zonă.”

IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL:

Pentru a fi identificat, cadavrul lui Sinwar a fost transferat în Israel, având în vedere că autoritățile israeliene dețin ADN-ul său de când Sinwar a fost încarcerat în Israel.

Israelul ne-a informat despre posibilitatea ca Sinwar să fie eliminat”, au spus oficiali americani, citați de New York Times.

Între timp, Netanyahu a convocat o consultare de securitate, iar miniștrii au fost chemați la birou.

„Prim-ministrul Binyamin Netanyahu i-a cerut secretarului său militar să-i instruiască pe purtătorul de cuvânt al IDF să informeze familiile răpiților că nu există semne de vătămare a celor răpiți în atacul în cauză”, a spus purtătorul de cuvânt al prim-ministrului.

Vom ajunge la fiecare terorist și îl vom ucide”, spune Yoav Gallant.

Citește și