• Vacanța le oferă celor mici șansa de a se dezvolta în familie, spun experții parentali
  • Călătoriile extind copiilor viziunea asupra lumii: văd diferite culturi și tradiții
  • Călătoriile le oferă copiilor șansa de a deveni curioși în ceea ce descoperă

Dacă ai în plan să-ți pui la punct o nouă vacanță, ia-ți și copilul cu tine! Experții și părinții spun că
există avantaje când pleci în călătorii cu cei mici. Dar cum îi ajută pe copii vacanțele?

Cum pot călătoriile ajuta la dezvoltarea personalității copiilor?

Poate că e un haos să pleci în vacanță cu cei mici. Ce-i drept, nu mai ai timp să vizitezi tot ce ți-ai propus. Ceea ce este cert e că vacanțele îi ajută pe copii să se dezvolte, spun experții în educație parentală.
Și hai să vedem care sunt beneficiile în acest sens. Și începem cu faptul că cei mici au șansa să învețe în familie. Apare oportunitate de a crea legături, deoarece experimentați împreună ceva nou. Fie că vorbim despre descoperirea de alimente noi, noi limbi străine sau explorarea unor locuri necunoscute, pentru cei mici e important că aveți aceleași experiențe inedite în același timp.

Călătoriile le oferă șansa de a experimenta spontaneitatea și de a învăța să fie flexibili. Un alt aspect important este că cei mici își extind viziunea asupra lumii. Se bucură de oportunități de a experimenta diferite culturi, tradiții și stiluri de viață.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Și uite un exemplu, excursiile îi pot ajuta pe copii să observe că lumea este interconectată și să le ofere un pas către construirea empatiei și îmbrățișarea diversității. Expunerea la medii noi și experiențe diverse stimulează creativitatea și ajută copiii să devină mai flexibili în gândire.

Timpul petrecut cu familia în vacanțe este extrem de important, deoarece contribuie la întărirea relațiilor familiale și oferă oportunități pentru comunicare deschisă și conectare emoțională. Fără presiunea rutinei zilnice și a responsabilităților obișnuite, vacanțele permit membrilor familiei să se reconecteze într-un mod relaxat. Aceste momente pot crea amintiri valoroase și durabile.

Și ne-am obișnuit cu ideea că cei mici au ca activități jocurile video, sporult și fiecare serviciu de streaming la îndemână, dar ei sunt obișnuiți să fie distrați în mod constant. Ei bine, călătoriile le stimulează curiozitatea: să nu faci baie în mare, ci în ocean, să ia un tren când în orașul pe care îl vizitează nu există transport public. O vacanță îi inspiră pe copii să-și pună întrebări și tot ei să vină cu răspunsuri de ce lucrurile sunt diferite în lume decât în orașul lor natal.

Citește și