• 70% dintre britanici cred că animalele lor au greutatea normală.
  • Rasele predispuse la obezitate sunt Beagle, Golden Retriever sau Pugs.
  • 43% dintre pisicile britanicilor sunt supraponderale.

Așa stăpân, așa câine? Animalele de companie trag tare la cântar! Câinii din Marea Britanie nu mai aleargă după minge, acum se luptă cu kilogramele în plus. 50% sunt obezi, arată un studiu făcut de Colegiul Regal al Veterinarilor pe 150 de veterinari. Problema e că 70% dintre britanici nu-și dau seama că animalele lor de companie au o problemă cu greutatea. Rasele predispuse la obezitate sunt Pugs, Beagles, Golden Retriever și English Springer Spaniels, scrie Daily Mail.

Și pisicile au probleme cu kg în plus! . 43% sunt obeze – cu 3% mai mult față de acum 10 ani. Pisicile mănâncă chiar și dacă nu le este foame. Somnul, lipsa activităților și mâncarea în exces îți vor face pisica să sufere de diabet, boli de inima și probleme articulare.

Obezitatea afectează și mamiferele mai mici. 30% dintre hamsteri, iepuri, chincilla, șoareci și porcușorii de Guineea au kg în plus. 9% dintre păsări au kilograme peste limita recomandată de veterinari Hrănirea necorespunzătoare și lipsa de activitate cresc riscul de afecțiuni grave, cum ar fi atero-scleroza, bolile hepatice, tumorile și artrita.

Recomandări

COREEA DE SUD E „STAT OSTIL”
INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?

Citește și