• Kim Jong Un a ordonat trupelor să trateze Coreea de Sud ca pe un inamic străin.
  • Pyongyang a distrus legăturile rutiere și feroviare cu Coreea de Sud.
  • Seulul a avertizat că va pune capăt regimului nord-coreean dacă siguranța cetățenilor săi este amenințată.
  • Coreea de Sud va începe duminică exerciții militare anuale la scară largă.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a descris Coreea de Sud drept o națiune străină și ostilă, a raportat vineri media de stat KCNA, cu fotografii care îl arată pe Kim și personal militar de rang înalt la un post de comandă, analizând o hartă etichetată „Seul”, conform Reuters.

Distrugerea legăturilor fizice și simbolice

Raportul vine la o zi după ce KCNA a declarat că Coreea de Nord și-a modificat constituția pentru a desemna Coreea de Sud drept „stat ostil” și a renunțat la unificarea celor două țări ca obiectiv.

Kim a atacat din ce în ce mai mult Coreea de Sud în acest an, acuzând Seulul de complicitate cu Washingtonul pentru a încerca să-i distrugă regimul.

Recomandări

COREEA DE SUD E „STAT OSTIL”
INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?

În această săptămână, statul a distrus legăturile rutiere și feroviare cu Coreea de Sud. Aceste acțiuni au subliniat „nu numai închiderea fizică, ci și sfârșitul relației malefice cu Seulul”, a declarat Kim, citat de KCNA.

Reacția Seulului

Seulul a declarat că, dacă Coreea de Nord va aduce atingere siguranței poporului său, „acea zi va fi sfârșitul regimului nord-coreean”.

Kim a făcut aceste remarci în timp ce inspecta joi cartierul general al Corpului 2 al armatei nord-coreene, a declarat KCNA. În timpul vizitei, el a mai spus că natura schimbată a alianței Coreea de Sud-SUA și manevrele militare diferite și mai dezvoltate ale acestora subliniază importanța unei descurajări nucleare nord-coreene mai puternice.

Duminică, Coreea de Sud va începe exercițiile militare anuale la scară largă numite Hoguk pentru a îmbunătăți performanța operațională, a declarat vineri șeful Statului Major Interarme al țării.

Citește și