• Republica Moldova este deja cu un picior în Uniunea Europeană, cel puțin când vine vorba despre secțiile de votare. Pentru alegerile prezidențiale, care vin la pachet cu referedumul pentru aderare la UE, moldovenii au deschis secții in 37 de state, multe din ele chiar în Uniunea Europeană. Italia e în top, cu 60 de secții, în România sun deschise 16 secții de votare, cele mai multe în București, Iași și Cluj. Maia Sandu e în topul preferințelor pentru o nouă funcție de președinte.
  • Economia românească nu e chiar turbo, dar sigur „dă pedală”! Suntem a doua țară din Uniune la producția de biciclete, cu peste 2,5 milioane de unități produse anual. În schimb, la numărul de utilizatori… preferăm să pierdem 110 ore în trafic, anual, decât să încălecăm pe-o șa. Doar trei români dintr-o mie merg cu bicicleta la birou.
  • Justiție ca-n filme!… două personaje din Simpsons, chemate în boxa martorilor. Procesul e mai… animat!
  • E în scădere inflația în Romania, dar ce ne facem cu „inflația” de… kilometri de autostradă? Ciolacu a fost în vizită pe șantier, să vadă cât de rapid avansează Autostrada Moldovei. Ne promite mii de kilometri de drum de mare viteză… pe care să mergem și către Spațiul Schengen. Până la iarnă, intrăm!… e a doua mare promisiune a lui Ciolacu.
  • Moartea liderului Hamas, Yahya Sinwar, e un punct culminant în războiul din Gaza. Dar fiecare vede evenimentul într-un mod diferit: pentru americani, e motiv de negocieri de pace. Pentu Netanyahu – un imbold să meargă până la capăt. Iar Iran și gruparea Hezbollah îl declară martir pe Sinwar.
  • Cum scapi de dependendența de droguri? Le creezi consumatorilor un mediu virtual, le vine mai ușor să lupte cu tentațiile. Și se simt în lumea lor. La noi, totul s-ar putea rezolva cu un … referendum. Cel puțin așa ne propune prim-ministrul Ciolacu.

Recomandări

O NOUĂ ACUZAȚIE
AUTOPSIA LUI LIAM PAYNE
NAVALNAYA CANDIDEAZĂ
NICUȘOR ANUNȚĂ REFERENDUM
ÎN CIUCĂ HE TRUSTS
ÎȚI ZBOARĂ CHEFUL