• A fost cea mai rece dimineață din această toamnă. La Miercurea Ciuc au fost -8.2°C.
  • Maximele de azi sunt cuprinse între 11 la 16°C. În capitală vor fi doar 14°C.
  • Te îmbraci gros și mâine, dar a doua parte a săptămânii aduce 20°C.

Ai avut parte de cea mai rece dimineață din această toamnă, dar următoarele ore îți aduc soare oriunde ai ales să-ți închei acest weekend. Îți mai spun și că săptămâna viitoare se mai încălzește puțin, iar de ploi nici nu poate fi vorba.

De ce sunt atât de reci diminețile în această perioadă?

Dacă până acum vorbeam de mult ciclon, iată că s-a instalat un anticiclon pe partea de est și de sud-est a Europei, inclusiv în zona țării noastre. Așa că, vedem, cer semin, nu prea multă ceasă dimineață care trebuie să fie. Asta ne dă înțeles că masa LR este foarte uscată, iar dimineațile răcirea relativă este suplimentară și duce aceste temperaturi cu câteva grade mai jos decât în monoroală. Așa că, într-adevăr, dimineața asta am avut cea mai rece dimineață din această toamnă, minus 8 grade la Brașov, minus 6 grade la Brașov, chiar și nordul Capitalei sub minus 1 grade în această dimineață.

Astăzi vremea va fi una însorită, dar cum stăm cu temperaturile?

Din păcate, nu prea bine, pentru că în ciuda soarelui nu prea trecem de 15 grade nici astăzi, 14 grade în capitală, poate 17 grade prin partea de vest a țării. Însă, pentru 2-3 ore, pentru că seara din nou va fi destul de rece, iar mâine dimineață, la începutul de săptămâna, trebuie să ne îmbrăcăm din nou cu haine de iarnă, pentru că temperaturile din nou scad pe lângă 0 grade sau poate chiar sub 0 grade.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
VIITORUL MOLDOVEI
MAI FERICIȚI DECÂT CREDEM
SOARE CU DINȚI
ALĂTURI DE UCRAINA
ISRAELUL E DE NEOPRIT

Cum e vremea la munte? Dar la mare?

Astăzi suntem bine îmbrăcați la munte, deoarece vremea este superbă. Vor fi încă vreo 2-3 zile fără ploi, cu mult soare. La mare, vremea este similară, deși apa este încă mai caldă momentan. Dimineața este plăcută, dar, din păcate, pe parcursul zilei nu este la fel de bine. Așa că trebuie să fim îmbrăcați corespunzător atât la munte, cât și la mare. Totuși, ne bucurăm de soare și de peisajele de toamnă, care au început să se contureze.

Citește și