• INS: În România, doar 5% din populație merge regulat la sală sau practică sport zilnic.
  • The Lancet: Persoanele care fac exerciții fizice regulat, trăiesc în medie cu 3-4 ani mai mult.
  • Horia Dumitrescu: Această oxigenare oferită de o plimbare scurtă în natură este deja primul pas către un stil de viață sănătos.

De câte ori ai zis „De mâine merg la sală” și nu te-ai simțit suficent de motivat? Află că sportul este esențial pentru menținerea sănătății tale fizice și mintale. Specialiștii îți recomandă cel puțin 20-25 de minute de mișcare pe zi, care aduc beneficii majore, de la reducerea stresului până la îmbunătățirea tonusului.

Horia Dumitrescu, managerul unor săli de fitness, a explicat pentru Aleph News:

„Chiar eram în drum, treceam printr-o zonă relativ muntoasă, de deal, și am văzut atât de multe culori frumoase în natură. Practic, la doar o oră de mers cu mașina de București, pe un drum nu foarte aglomerat. Dacă iei un prieten sau pe cineva drag, o simplă plimbare prin natură este primul pas pe care îl poți face.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
VIITORUL MOLDOVEI
MAI FERICIȚI DECÂT CREDEM
SOARE CU DINȚI
ALĂTURI DE UCRAINA
ISRAELUL E DE NEOPRIT

Credeți-mă, această oxigenare oferită de o plimbare scurtă în natură este deja primul pas către un stil de viață sănătos. Mai departe, cum spuneai, primăvara poate suntem mai motivați, dar și acum, chiar dacă vremea este schimbătoare, este important să profităm de natură. Vă pot spune că aici sunt 12°C și este soare, perfect pentru alergat sau mers cu bicicleta în natură. Este important să folosim aceste oportunități pentru a ne mișca. Și, cum spuneam mai devreme, când avem alături un prieten sau un coleg, motivația devine și mai mare.

De ce? Pentru că ne putem motiva unul pe celălalt, dar atenție! Una dintre persoanele din grup, sau dintre cei cu care alegem să ne mișcăm împreună, ar trebui să aibă cunoștințe mai multe despre ceea ce urmează să facem. Este foarte important în baza cărui antrenament ne lăsăm.

Specialistul este întotdeauna persoana cea mai potrivită să ofere motivația de care avem nevoie pentru a continua acest lucru și în zilele următoare, pentru că o singură dată nu este deloc suficient. Rețineți asta”.

Citește și