• Maia Sandu: „Avem probe și informații că ținta grupului criminal a fost să cumpere 300.000 de voturi. Dimensiunea a fost fără precedent
  • Prezența la alegerile prezidențiale din Moldova a fost de 51,4%
  • Prezența la vot la referendumul de aderare la UE a fost de 49,8%
  • Au fost 145 de incidente electorale care vor fi examinate
  • În diaspora, cele mai active au fost: Italia, Rusia, România și Franța
  • Programul a fost prelungit la București și în alte 6 orașe din diaspora

Maia Sandu a ținut un briefing de presă la ora 01:00 în care a denunțat interferența forțelor străine, ostile Republicii Moldova, în alegerile prezidențiale și referendumul pentru aderarea la UE.

„Dragi cetățeni, Moldova s-a confruntat azi și în ultimele luni cu un atac fără precedent asupra democrației. Grupări criminale, împreună cu forțe străine, ostile nouă, au atacat țara noastră cu zeci de milioane de euro, propagandă, cu cele mai mizerabile mijloace pentru a duce țara noatră într-o zonă de instabilitate.

Avem probe și informații că ținta grupului criminal a fost să cumpere 300.000 de voturi. Dimensiunea a fost fără precedent. Scopul a fost compromiterea unui exercițiu democratic. Nu vom renunța să apărăm libertatea și democrația. Așteptăm rezultatele finale și vom reveni cu decizii”.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
VIITORUL MOLDOVEI
MAI FERICIȚI DECÂT CREDEM
SOARE CU DINȚI
ALĂTURI DE UCRAINA
ISRAELUL E DE NEOPRIT

La ora 01:07, rezultatele referendumului constituțional privind aderarea la UE, cu 90% procese verbale numărate, avea următoarele rezultate: DA – 46,20% și NU – 53,80%, iar rezultatele alegerilor prezidențiale, cu 90,22% procese verbale numărate, avea următoarele rezultate: Maia Sandu – 37,83%, Alexandru Stoianoglo – 28,79% și Renato Usatîi – 13.71%.