• Israelul a bombardat Beirutul, după ce Hezbollah a lansat 200 de rachete duminică.
  • Ministerul Sănătății în Gaza: 80 de morți după un raid aerian al Israelului.
  • Șefii serviciilor de informații din Israel și Egipt discută despre un acord de pace în Gaza.

Șefii serviciilor secrete din Israel și Egipt au discutat despre un acord de încetare a focului în Gaza, în timp ce Guvernul Israelului a trimis la Casa Albă un raport în care sunt specificați termenii unei păci în Liban. Între timp, bombardamentele din Gaza și Liban s-au intensificat. Ministerul sănătății din Gaza a raportat 80 de morți în urma raidurilor de duminică, iar la Beirut au fost atacate centrul de informații și financiar al Hezbollah, alături de o facilitate subterană pentru asamblarea rachetelor.

Războiul s-a extins din Gaza în Liban și vorbim de două acorduri de încetare a focului. Care sunt pașii până la finalizarea lor?

Atât Hamas cât și Hezbollah au atacat Israelul. Au pornit două războaie pe care nu puteau să le câștige, sperând totuși la un ajutor din partea Iranului. Singura cale spre soluționare sunt acordurile de pace. Ieri, guvernul din Israel s-a reunit și a discutat despre noi termeni ai unui acord de pace în Gaza. Pare că Israelul vrea să destindă certințele pe care le are. Guvernul ar fi trimis un document secret în care preciza termenii pentru o posibilă pace din Liban. Israelul vrea să impună respectarea unei rezoluții a ONU prin care singura grupare armată din Liban să fie armata Libanului, nu grupările teroriste.

De asemenea, Israelul vrea să impună această rezoluție pentru ca în sudul Libanului să nu fie trupe înarmate. Israelul mai vrea acces în spațiul aerian al Libanului pentru a controla respectarea rezoluției ONU. Momentan nu există informații de la Hamas și Hezbollah.

Recomandări

REZULTATELE ALEGERILOR
ÎN SPATELE CORTINEI
ISRAELUL PREGĂTEȘTE ATACUL
BRITNEY MARRIED HERSELF
MOLDOVA ALEGE UE
O NOUĂ ACUZAȚIE

Citește și