• Referendumul se va ține pe 24 noiembrie, în același timp cu primul tur de prezidențiale.
  • Consiliului General al Municipiului București aprobă organizarea referendumului în capitală.
  • Pe buletine vor fi 3 întrebări, cele două propuse de edil și una propusă de PSD.

Referendumul lui Nicușor Dan devine realitate. Consiliului General al Municipiului București a aprobat azi organizarea unui referendum local în București. Referendumul se va ține pe 24 noiembrie, în același timp cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Pe buletine vor fi 3 întrebări, cele două propuse de edil și una propusă de PSD.

A fost o ocazie de unanimitate. Au fost 47 de voturi pentru, fără nicio abținere și doar două voturi împotrivă.

Mai bine ați vorbi despre cele trei întrebări. Două dintre ele sunt propuse de primarul general Nicușor Dan. Una vizează împărțirea banilor strânși din taxele și impozitele bucureștenilor între Primăria Generală și cele de sector, iar a doua se referă la posibilitatea ca primarul general să emită autorizații de construire pe întreaga suprafață a orașului.

Recomandări

ECHIPA LUI TRUMP
OMAGII PENTRU PAYNE
RĂZBOI ÎN UCRAINA
ATACURI CIBERNETICE
ERDOGAN SE VEDE CU RUTTE
KANYE WEST E ACUZAT

Consilierii generali de la PECSED au propus și ei o a treia întrebare, care a fost validată, referitoare la înființarea de către Primăria Capitalei a unei structuri care să se ocupe de problema drogurilor în municipiul București.

Întrebat despre costul estimat al acestui referendum, Nicușor Dan a indicat suma de 7 milioane de lei. De asemenea, primarul a discutat despre posibilitatea ca Parlamentul să adopte o lege prin care acest referendum local să se comaseze cu alegerile naționale, ceea ce ar însemna că nu ar mai fi necesar un nou birou electoral municipal.

Astfel, secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale și referendum ar fi comune în aceeași sală. Dacă nu se întâmplă acest lucru, a spus Nicușor Dan, primarii de sector vor trebui să organizeze votarea separat sau să verifice dacă sala respectivă permite funcționarea a două comisii în același timp. Costurile vor fi mai mari, deoarece membrii comisiilor electorale vor trebui plătiți conform legii, iar aceste cheltuieli vor fi suportate de Primăria Capitalei.

Citește și