• Schimbarea numelui sugerează o extindere a scopului și a ambițiilor lui Altman.
  • Mediul cripto încă are câteva dezavantaje: volatilitate și utilizare redusă.
  • Un aspect important este că Sam Altman vrea ca pașaportul digital să corespundă irisului.

Sam Altman are ambiții mari! Recent te-a anunțat că dorește implementarea unui nou sistem de criptomonede numit Worldcoin. Acum CEO al OpenAI, declară că proiectul
își schimbă denumirea în „World Network”. Ce urmează?

Deși sună conspiraționist, ne așteptăm de la o nouă eră încă de la PayPal. Banii nu mai sunt strict fizici. Scopul principal al proiectului este crearea unui „pașaport digital” numit World ID, care verifică dacă un utilizator este un om real și nu un program de Inteligență Artificială. World Network utilizează dispozitive sferice pentru a scana irisul oamenilor. Schimbarea numelui sugerează o extindere a scopului și a ambițiilor lui Altman.

Mediul cripto este încă unul virgin, care încă are o serie de dezavantaje: volatilitate și utilizare redusă, deocamdată. Acestea se vor reglementa cu timpul. Până atunci, ce facem? Creăm un sistem care să ofere un mediu facil.

Recomandări

O NOUĂ ACUZAȚIE
AUTOPSIA LUI LIAM PAYNE
NAVALNAYA CANDIDEAZĂ
NICUȘOR ANUNȚĂ REFERENDUM
ÎN CIUCĂ HE TRUSTS
ÎȚI ZBOARĂ CHEFUL

Un aspect important este că Sam Altman vrea caâ pașaportul digital să corespundă irisului. Asta mă duce cu gândul la un film de prin 2014 „Origins”, unde un bărbat caută ochii femeii iubite și pierdute. Pentru că fiecare ochi este diferit și bingo! Aici vrea să ajungă Sam Altman. O securizare nemaiîntâlnită până acum.

Ce mai dorește CEO OpenAI? Conveniență și incluziune financiară. Acum putem spune „Îți fug ochii după bani”. Poți obține și tu un World ID. Trebuie să te înscrii folosind dispozitivul sferic și vei primi un token pentru criptomoneda WLD.

Proiectul este la început, va mai dura ceva timp până când vom vedea lucruri concrete. Și chiar dacă de la lansarea proiectului, din iulie 2023, peste 6,9 milioane de persoane s-au înscris în program, mai avem de așteptat. Spania și Portugalia au emis interdicții temporare, iar Argentina și Marea Britanie au declarat că vor examina World Network deocamdată. De România nu mai vorbim.

Citește și