• Republica Moldova se vrea în UE – 13 mii de voturi au stabilit direcția europeană la referendum. Asta în ciuda „interferențelor de la Moscova”, spune Maia Sandu, care a câștigat și primul tur al alegerilor prezidențiale, cu peste 42% dintre voturi. În turul doi dă de Alexandr Stoianoglo, candidatul prorus al Socialiștilor.
  • Urmărim să fim urmăriți de inteligența artificială! Ca să se simtă în siguranță, europenii vor o mână de fier… robotică. O treime dintre europeni vrea ca poliția și armata să folosească sisteme AI. Și aici se încheie încrederea. 60% spun că nu vor ca un soft să ia decizii sensibile, cum ar fi eliberarea condiționată a unui deținut.
  • Dragostea nu mai durează 3 ani, ci 3 minute! Un aeroport din Noua Zeelandă crede că ce-i prea mult, strică. Așa că pune o limită de timp pentru îmbrățișări. Dacă ai nevoie de mai mult de 3 minute ca să-ți iei adio, trebuie să te duci în parcarea pe termen scurt, nu în zona de drop-off.
  • E loc pentru toată lumea. Indonezia face guvern cu 48 de ministere și 100 de miniștri și adjuncți. Un aparat central care i-ar face invidioși pe ai noștri de la București. Și apropos de ei, referendumul lui Nicușor Dan a primit undă verde la Consiliul General, dar mai are un hop de trecut – legea trebuie modificată, pentru a permite alegeri comune prezidențiale-referendum.
  • Burgeri și loterie în loc de pâine și circ. Cel mai bogat om al lumii îi face campanie de un milion de dolari pe zi lui Trump – alegătorii înregistrați intră la tombolă. Cât Musk împarte bani, Trump trece la munca de jos: în weekend a învățat cum să prăjească cartofi la McDonalds, să-i arate Kamalei Harris că poate și el.
  • Dacă doar timpul te ținea departe de o viață sănătoasă, cercetătorii au acum soluția: înghesui tot efortul fizic în weekend. Cel mai important e să faci două ore și jumătate de sport pe săptămână, indiferent cum le distribui în intervalul de șapte zile.

Recomandări

O NOUĂ ACUZAȚIE
AUTOPSIA LUI LIAM PAYNE
NAVALNAYA CANDIDEAZĂ
NICUȘOR ANUNȚĂ REFERENDUM
ÎN CIUCĂ HE TRUSTS
ÎȚI ZBOARĂ CHEFUL