• 136 de destinații de vacanță au fost incluse în topul realizat de HelloSafe.
  • Barbados este cea mai scumpă destinație de vacanță.
  • Franța este cea mai scumpă destinație de vacanță din Europa.

Mai sunt 4 zile până la vacanță. Elevii se vor bucura de o săptămână de pauză. Unde îți duci copilul? Dacă ești în căutarea unei vacanțe sau a unui city break în familie, HelloSafe a realizat un top și a inclus 136 de destinații turistice.

Care sunt cele mai scumpe destinații de vacanță?

Pentru adevăratele paradise trebuie să plătești scump! Și cine nu vrea să se bucure de soare, turcoazul apelor și să savureze și un cocktail? Platforma HelloSafe a realizat un studiu pe baza bugetului mediu zilnic necesar pentru a rămâne în aceste locuri. Și ca să nu te mai țin în suspans că poate vrei să îți planifici o vacanță îți spun că cea mai scumpă destinație este Barbados. Pentru o vacanță aici prețurile ajung la 311 euro de persoană pentru o zi. Și rămânem tot în această zonă, următoarele locuri sunt ocupate de Antigua și Barbuda  cu 291 de euro și Saint Kitts și Nevis pentru care scoți din buzunare 256 de euro într-o singură zi.

Pe locul 4 se află prima destinație din afara Caraibelor: celebrele insule Maldive. Dacă e pe lista ta de vizitat trebuie să știi că va trebui să plătești în medie 247 de euro pe zi. Topul celor 5 destinații de lux este completat de Granada unde bugetul zilnic este de 244 de euro. Cea mai celebră atracție din Granada este Alhambra, un complex de palate și fortărețe maure care reflectă influențele islamice din perioada când Spania era sub dominația maurilor. Alhambra, împreună cu grădinile sale frumoase Generalife, este inclusă în patrimoniul UNESCO și atrage milioane de vizitatori anual.

Recomandări

N-AUR ÎN SECȚIILE DE VOT
„ENGAGE” IN ACTION
CUM STĂM CU EDUCAȚIA
ȘOȘOACĂ, SPRE SENAT
MONCLER REDEFINEȘTE MODA
ADIDAȘI BY MESSI

Dar în Europa, care sunt cele mai scumpe țări pentru vacanță?

Franța este una dintre cele mai scumpe destinații, cu un buget zilnic mediu de 178 de euro. În schimb, Spania rămâne o destinație mai accesibilă, cu un cost zilnic de 136 de euro. La polul opus, cea mai ieftină destinație europeană din listă este Serbia. Pentru o vacanță aici trebuie să scoți din buzunare doar 33 de euro pe zi. Dacă aruncăm un ochi la nivel global, cea mai ieftină destinație este Laos, unde bugetul zilnic este de doar 12 euro de persoană.

Citește și