• Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat cererea USR. 
  • Ciolacu a refuzat anterior să se prezinte în fața deputaților.
  • Opoziția cere clarificări privind creșterea taxelor și reducerea cheltuielilor.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat solicitarea USR ca premierul Marcel Ciolacu să vină la „Ora prim-ministrului”, pe 4 noiembrie.

Acesta trebuie să explice, de la tribuna Parlamentului, ce a făcut ca premier în ultimul an și cât a îndeplinit din promisiunile privind reforma aparatului bugetar și reducerea risipei de la bugetul de stat.

Solicitarea USR și refuzul anterior al premierului

La începutul actualei sesiuni parlamentare, USR a solicitat conducerii Camerei Deputaților chemarea premierului Marcel Ciolacu la „Ora prim-ministrului” în data de 7 octombrie, pentru ca acesta să explice care este stadiul reformei aparatului bugetar pe care s-a angajat să o demareze în urmă cu un an și ce economii a făcut, concret, la bugetul de stat, ce a reușit să pună în practică din ce a promis împreună cu PNL-ul lui Iohannis și Ciucă.

Recomandări

GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
NE AJUNGE GAZUL NOSTRU
PRIMUL AJUTOR SE ÎNVAȚĂ
„ENGAGE” IN ACTION

Cererea USR a fost aprobată, dar Marcel Ciolacu a refuzat să vină în Parlament și să explice ce anume din angajamentele luate în septembrie 2023 a pus în practică și cu ce efecte.

Solicitarea USR a fost reînnoită și aprobată pentru 4 noiembrie.

Mesajul USR pentru Ciolacu

„Sper ca Marcel Ciolacu să nu dea iar bir cu fugiții, cum a mai făcut și până acum. Și-a asumat răspunderea în Parlament pe un pachet de măsuri, s-a angajat că va crește taxe, dar taie din cheltuielile statului. De mărit taxe a mărit, de tăiat din cheltuielile aberante nu a tăiat!

Să vină în Parlament să le explice oamenilor de ce una zice, alta face. Să ne explice cum stau lucrurile cu așa-zisa stabilitate: de mână cu PNL-ul lui Iohannis și Ciucă, Ciolacu crește taxele și împarte banii după bunul lui plac”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR.

Citește și