• Kim Yo Jong amenință cu distrugerea în urma afirmațiilor privind prezența trupelor nord-coreene în Rusia.
  • Coreea de Nord neagă trimiterea de trupe în Rusia.
  • Zelenski acuză Pyongyang că sprijină Rusia pentru bani.
  • Rusia evită să confirme prezența trupelor nord-coreene.

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a răbufnit împotriva Ucrainei și Coreei de Sud în urma informațiilor conform cărora Pyongyang trimite trupe în Rusia.

Kim Yo Jong a numit cele două țări „câini răi crescuți de SUA” și amenință că va declanșa arme nucleare, conform POLITICO.

Amenințările lui Kim Yo Jong

În declarația sa către Agenția Centrală de Știri Coreeană, sora dictatorului a avertizat că o „provocare militară împotriva unui stat cu arme nucleare” ar putea duce la o situație „oribilă” și „inimaginabilă”.

Recomandări

GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
NE AJUNGE GAZUL NOSTRU
PRIMUL AJUTOR SE ÎNVAȚĂ
„ENGAGE” IN ACTION

Ea a disprețuit „remarcile nesăbuite” ale Seulului și Kievului cu privire la statele cu arme nucleare – despre care a spus în repetate rânduri că le are Coreea de Nord – descriind cele două națiuni drept „nebune” care riscă „distrugerea tuturor gunoaielor”.

Nimeni nu știe cum vor fi finalizate represaliile și răzbunarea noastră”, a spus ea.

Conform surselor Ucrainei și Coreei de Sud, batalionul Buryat este în mișcare

Declarația plină de furie urmează rapoartele de la Kiev și Seul conform cărora Coreea de Nord își trimite soldații să lupte alături de Rusia în războiul acesteia împotriva Ucrainei.

Ambele țări au declarat că aproximativ 10.000 de soldați au fost desfășurați în Rusia, iar bloggeri militari pro-Kremlin ar fi filmat trupele la o bază militară.

Pyongyang și Moscova și-au intensificat cooperarea militară de când liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele Vladimir Putin au semnat în iunie un tratat de parteneriat strategic cuprinzător.

Banii, motivul din spatele alianței

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Coreea de Nord sprijină Rusia din cauza banilor.

Cred că Coreea de Nord este foarte săracă. Ei își vor trimite oamenii pe front. Ca să fiu sincer, am zărit deja ofițeri, personal tehnic, cred, în teritoriile temporar ocupate”, a declarat Zelenski mai multor reporteri luni, la Kiev.

Cred că au trimis ofițerii pentru că ofițerii lor ar înțelege mai întâi ce se întâmplă și apoi ar trimite contingentul. Pentru că cum să îi gestionezi, cum să îi comanzi? Vorbesc despre limbă. Cred că acestea sunt dificultăți serioase”, a spus președintele ucrainean.

Reprezentantul permanent al Coreei de Sud la ONU, Hwang Joon-kook, a declarat că, lăsând la o parte banii, Rusia ar putea compensa Coreea de Nord pentru sprijinul său în război cu tehnologii de arme nucleare.

În timp ce Coreea de Nord a negat implicarea sa în război, calificând rapoartele drept „zvonuri nefondate”, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, nu a confirmat sau infirmat afirmațiile și a declarat că Rusia are dreptul de a coopera cu Coreea de Nord, deoarece cooperarea nu vizează țări terțe.

Citește și