• Tinerii au încredere în Klaus Iohannis, George Simion și Diana Șoșoacă.
  • 45% dintre tinerii români nu sunt interesați de politică.
  • În 2019, 76% dintre tinerii români nu erau interesați de politică.

Triunghiul de succes din politica romanescă – Iohannis, Simion, Șosoacă. Pe mâinile lor și-ar lăsa tinerii români viitorul! Asta dacă luăm în cosiderare jumătatea tinerilor care mai e interesată de politică, pentru că un studiu făcut de Fundaţia Friedrich Ebert arată că 45% dintre tinerii români nu vor să mai audă de politicieni. Studiul e făcut pe tineri cu vârste între 14 și 29 de ani.

Chiar dacă sunt mulți, e mai bine decât acum 5 ani când trei sferturi dintre ei nu erau interesați de ce se întâmplă în fruntea țării. La capitolul orientare politică, cei mai mulți tineri aleg partidele de dreapta și centru-dreapta ca PNL sau USR. PSD-ul și celelalte partide de stânga și centru-stânga din România au reușit să atragă de partea lor doar 18% dintre tineri.

Fie că sunt sau nu implicați în viața politică, un lucru e sigur. Peste jumătate dintre tinerii români spun că interesele lor nu sunt luate în seamă de politicieni, iar asta nu se întâmplă doar la noi în țară. Cu același sentiment trăiesc și tinerii din Grecia, Bulgaria, Turcia sau Croația.

Recomandări

CINE A SABOTAT ISRAELUL?
EMINEM ÎL INTRODUCE PE OBAMA
GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
PÂNĂ LA SFÂRȘIT

Citește și