• Austin a declarat că există „cu siguranță” o „relație consolidată, în lipsa unui termen mai bun, între Rusia și RPDC”, folosind acronimul denumirii oficiale a țării.
  • „Ce fac ele mai exact? Rămâne de văzut. Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le rezolvăm”, a adăugat Austin.
  • Zelenski a citat informații despre pregătirea a două unități cu posibil până la 12.000 de soldați nord-coreeni care ar urma să participe la război alături de forțele ruse.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat miercuri că există dovezi că trupe nord-coreene se află în Rusia și că rămâne de văzut ce ar face acestea acolo, scrie Reuters.

„Există dovezi că există trupe ale RPDC în Rusia”, a declarat Austin reporterilor la Roma, folosind numele oficial al Coreei de Nord – Republica Populară Democrată Coreeană.

„Ce fac ele mai exact? Rămâne de văzut. Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le rezolvăm”, a adăugat Austin.

Recomandări

WHO'S YOUR MOMMY NOW?
KAMALA CONTRA TRUMP
ROMÂNIA NU MERGE BLANĂ
FĂRĂ RĂSPUNS
A.I. FACE CONFUZII
3 MIN. DE ÎMBRĂȚIȘĂRI

Austin a declarat că există „cu siguranță” o „relație consolidată, în lipsa unui termen mai bun, între Rusia și RPDC”, folosind acronimul denumirii oficiale a țării – Republica Populară Democrată Coreeană.

Pyongyangul, a adăugat el, furnizează „arme și muniții Rusiei și acesta este un pas următor”. Evoluția poate indica o presiune asupra resurselor președintelui Vladimir Putin, a adăugat Austin.

„M-ați auzit vorbind despre victimele semnificative pe care le-a suferit în ultimii doi ani și jumătate”, a spus el. „Acesta este un indiciu că ar putea avea chiar mai multe probleme decât își dau seama majoritatea oamenilor”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a citat informații despre pregătirea a două unități cu posibil până la 12.000 de soldați nord-coreeni care ar urma să participe la război alături de forțele ruse.

Citește și