• Un atac terorist a avut loc asupra Turkish Aircraft Industries Corporation (TUSAŞ) în Ankara.
  • După atac, au continuat schimburile de focuri, iar numeroase unități de poliție au fost desfășurate la fața locului pentru a gestiona situația.
  • Ministrul turc de Interne a confirmat că atacul a fost de natură teroristă, subliniind gravitatea incidentului și impactul său asupra securității naționale.

UPDATE 18:47

Toți teroriștii care au intrat în TAI au fost neutralizați. Nu mai există o situație de ostatici.

UPDATE 18:28

Ministrul Afacerilor Interne Ali Yerlikaya: „Trei dintre răniți sunt în stare gravă. Odată ce identitățile lor sunt determinate, va fi împărtășită publicului organizația teroristă care a executat atacul.”

UPDATE 18:12

Putin i-a exprimat condoleanțe lui Erdogan pentru atacul terorist din Turcia.

Recomandări

CE CITEȘTI AZI?
RO E 1 LA DEFICIT
ȘTII DE VREME?
GEN Z ARE GRIJĂ LA ALIMENTAȚIE
HARRIS VS. TRUMP
A.I. FACE CONFUZII

UPDATE 17:56

Șeful Ministerului turc al Afacerilor Interne a raportat trei morți și 14 răniți în urma atacului terorist de la Ankara, doi militanți au fost uciși.

UPDATE 17:41

Mark Rutte condamnă atacul asupra Turciei. Până acum 3 persoane au murit și 5 au fost rănite.

Vicepreședintele Cvedet Yilmaz: „Atacul vizează realizările Turciei în industria de apărare.”

UPDATE 17:24

Doi dintre cei trei terorişti care au atacat instalaţia companiei aerospaţiale din Ankara au fost eliminaţi, scrie ziarul Sabah. Între timp, în presa turcă apar noi imagini ale atacatorilor.

UPDATE 17:13

Teroriștii care au atacat o companie aerospațială din Ankara au fost surprinși de camerele CCTV.

Potrivit datelor preliminare, militanții au ajuns la clădire cu taxiul. Unul dintre ei s-ar fi aruncat în aer, iar partenerii săi au început să tragă.

Procuratura Turciei a demarat o anchetă asupra incidentului. La locul atacului au ajuns forțe speciale, medici și pompieri.

UPDATE 16:57

Procuratura din Ankara a lansat o anchetă cu privire la atacul terorist din campusul Kahramankazan al TAI.

UPDATE 16:50

Imaginea inițială a elementelor teroriste din atacul asupra instalațiilor aerospațiale

Explozii și împușcături au avut loc în urma unui atac asupra Turkish Aircraft Industries Corporation (TUSAŞ) în Ankara. În urma atacului terorist de la unitatea de producţie a companiei aerospaţiale turce TUSAŞ din Ankara, au fost morţi şi răniţi, a informat Ministerul Afacerilor Interne, conform Daily Sabah.

Potrivit TV turcă, schimburile de focuri de după atacul terorist continuă, iar la fața locului au ajuns numeroase unități de poliție.

Ministrul turc de Interne spune că o serie de persoane au fost ucise și rănite într-un „atac terorist” care a vizat compania turcă de industrii aerospațiale.

Atacatorii de la sediul companiei din Ankara ar fi putut lua ostatici, a informat NTV.

Citește și