• 66% dintre turiști spun că dorm mai bine când sunt singuri.
  • Cuplurile fac asta pentru a prioritiza somnul”, spun medicii.
  • În lumea turistică, acest trend se numește „sleep divorce”.

Te iubesc, până când vacanța ne va despărți! Patru din 10 americani vor paturi sau chiar camere de hotel separate atunci când pleacă în concediu – să fie odihna mai bună. Două treimi dintre turiștii chestionați de grupul Hilton spun că dorm mai bine când sunt singuri. Bărbații renunță mai ușor la patul matrimonial în vacanțe – jumătate dintre ei preferă, ocazional sau în mod frecvent, să doarmă în alt pat, comparativ cu doar un sfert dintre femei, scrie Fox News.

Tendința turiștilor de a dormi în paturi separate în vacanță a fost analizată recent și de Academia Americană de Medicină a Somnului. Concluzia: cuplurile fac asta pentru a „prioritiza somnul”. Acum, trendul primește și un nume în lumea turistică: „sleep divorce”.

Compania de ospitalitate din Virginia a spus că aproape două treimi dintre călători, sau 63%, recunosc că dorm mai bine atunci când sunt singuri.

Recomandări

VALEA PRAHOVEI CA-N AUSTRIA
XI CERE COOPERARE LA BRICS
„ÎMPREUNĂ PENTRU TOTDEAUNA"
ACUZAȚII PENTRU TRUMP
NE DĂ UN TRATAMENT „DETAX"
TENSIUNI ÎN GEORGIA

Stacy Thiry, un consilier licențiat în sănătate mintală din Florida de la platforma de tele-sănătate Grow Therapy, a abordat noțiunea de „divorț de somn” care apare în lumea călătoriilor, spunând că tendința ar putea avea „avantaje și dezavantaje”.

„Primul beneficiu este că doar se odihnesc mai bine”, a declarat Thiry pentru Fox News Digital într-un interviu telefonic. „Dormitul separat permite fiecărei persoane să aibă mediul de care are nevoie pentru un somn odihnitor, fie că este o cameră mai răcoroasă, fie că nu sforăie sau doar liniște.”

Citește și