• Ciolacu alocă alte 150 mil.€ pentru modernizarea Portului Constanța.
  • Guvernul are în plan și modernizarea unor segmente de cale ferată.
  • Ciolacu amână majorarea impozitului pe proprietate.
  • Casele de marcat cu QR vor fi obligatorii din 1 septembrie 2025.

Ciolacu pune plus la investiții și minus la taxe, că-i ies calculele și așa, zice el. În educație anunță investiții de peste 150 de milioane de euro – banii merg la reabilitarea căminelor și cantinelor studențești, dar și în sprijinirea educației în mediile defavorizate.

Ca să nu se ducă totul pe apa sâmbetei, are alte 150 de mil.€ pregătite pentru modernizarea Portului Constanța. Tot zeci și sute de milioane de euro are și pentru modernizarea și reabilitarea unor segmente de cale ferată și drumuri naționale.

Și ca să fie drumul lin pentru toate și la anul, amână majorarea impozitului pe proprietate pentru 2026, să aibă timp și cei de la Cadastru să-și pregătească infrastructura. Guvernul s-a gândit și la business-urile românești și lasă mai mult timp și pentru introducerea casele de marcat cu cod QR – vor fi obligatorii abia din 1 septembrie anul viitor.

Recomandări

MACRON SPRIJINĂ LIBANUL
VALEA PRAHOVEI CA-N AUSTRIA
XI CERE COOPERARE LA BRICS
„ÎMPREUNĂ PENTRU TOTDEAUNA"
ACUZAȚII PENTRU TRUMP
NE DĂ UN TRATAMENT „DETAX"

Ca să nu curgă cu prea multă spumă, creșterea accizelor la bere se va face gradual, nu ca până acum. Toate bune de la Ciolacu, doar o vorbă mai otrăvită, pentru colegul de guvernare, Nicolae Ciucă.

Ciucă îi răspunde cu planul lui pentru țară. Vrea un stat eficient, în slujba cetățenilor” și cu PIB la 90% din media UE până în 2030. În Viziunea” lui pentru România, Ciucă vorbește despre prosperitate obținută prin dezvoltarea clasei de mijloc, libertate prin justiție corectă și transparentă, dar și despre siguranță energetică, familie, sănătate sau educație.

Citește și