• „Chiar cred că Donald Trump este instabil, din ce în ce mai instabil și incapabil să servească”, a declarat Harris.
  • Ca răspuns la întrebarea moderatorului CNN Anderson Cooper: „Permiteți-mi să vă întreb în seara asta, credeți că Donald Trump este un fascist?”, Harris a răspuns: „Da, cred”.

Kamala Harris a urcat pe scenă în cadrul unei întâlniri în direct cu alegătorii indeciși din Pennsylvania și a subliniat comentariile recente ale unor foști oficiali ai administrației Trump care au afirmat că fostul președinte are tendințe autoritare, scrie The Guardian.

„Chiar cred că Donald Trump este instabil, din ce în ce mai instabil și incapabil să servească”, a declarat Harris.

„Oamenii care au lucrat cu el la Casa Albă, în Situation Room, în Biroul Oval, toți republicani, apropo, care au lucrat în administrația sa, fostul său șef de cabinet, consilierul său pe probleme de securitate națională, foștii secretari ai apărării și vicepreședintele său, toți l-au numit inapt și periculos. Au spus în mod explicit că disprețuiește Constituția Statelor Unite. Ei au spus că nu ar trebui să mai ocupe niciodată funcția de președinte al Statelor Unite”.

Recomandări

TENSIUNI ÎN GEORGIA
REGULILE LUI KYLIE JENNER
CÂINE SAU PISICĂ?
PROBLEME LA OSCAR
HOLLAND ANUNȚĂ SPIDERMAN
COMMONWEALTH VS UK

Ca răspuns la întrebarea moderatorului CNN Anderson Cooper: „Permiteți-mi să vă întreb în seara asta, credeți că Donald Trump este un fascist?”, Harris a răspuns: „Da, cred”.

Între timp, Harris a răspuns întrebărilor alegătorilor privind economia, avortul, imigrația, războiul din Gaza, sprijinul pentru Israel și modul în care se va distinge de Joe Biden. Harris a sugerat că va lua în considerare eliminarea obstrucționismului pentru a aproba protecția drepturilor reproductive, a cerut o reformă cuprinzătoare a imigrației și l-a criticat pe Trump pentru că a refuzat să participe la primărie.

La întrebarea clasică a interviului, de a identifica una dintre cele mai mari slăbiciuni ale sale, Harris a spus: „S-ar putea să nu am răspunsul imediat ce mă întrebați despre o anumită problemă politică, pentru că voi dori să o cercetez, să o studiez”. Ea a adăugat: „Uneori sunt un fel de tocilară”.

Donald Trump i-a răspuns Kamalei Harris. Spune că are un discurs dur pentru că pierde masiv. Aseară, Harris încă le vorbea americanilor despre cine este ea. A intrat târziu în cursă și se pare că, în ciuda faptului că trage tare, rezultatele sunt tot la limită.

Încearcă să își asigure așa numitul zid albastru măcar, Pennsylvania, Wisconsin și Michigan. Dar nu e ușor. Pentru prima oară, de la începerea campaniei, în sondajul Financial Times privind încrederea în măsurile economice ale candidaților, Donald Trump este în fața Kamalei Harris. Cu doar un procent, 44, la 43%, dar este un semnal. Și în sondajul Wall Street Journal, Trump schimbă locul cu Harris, are 47% la 45%. În august, situația era invers.

Sondajul The Economist, din 21 octombrie, arată cu Trump are 54%, iar Kamala Harris 4%. Fostul Președinte conduce la limită în 5 state swing: Arizona, Georgia, Carolina de Nord, Pennsylvania și Wisconsin, în timp ce în Michigan și Nevada este la egalitate cu Kamala Harris.

Un lucru este clar, așa cum a spus și una dintre participantele la town hall-ul CNN, americanii nu mai vor să îi audă cum se atacă, nu îi interesează, vor să știe ce vor face concret pentru ei candidații.

Citește și