• Sursele au declarat că campania Trump-Vance a fost alertată cu privire la faptul că telefoanele utilizate de Trump și Vance ar fi putut fi printre țintele unui atac cibernetic mai amplu.
  • Persoane afiliate campaniei Harris-Walz au fost, de asemenea, vizate, a declarat o persoană familiară pentru BBC News.
  • Departamentul de Justiție și FBI au refuzat să comenteze dacă au fost vizați candidați.

Autoritățile americane susțin că infractori cibernetici legați de China ar fi încercat să acceseze telefoanele sau rețelele utilizate de fostul președinte Donald Trump și de contracandidatul său, senatorul JD Vance, au confirmat mai multe surse familiarizate cu acest subiect pentru CBS News, partenerul BBC în știrile din SUA.

Sursele au declarat că campania Trump-Vance a fost alertată cu privire la faptul că telefoanele utilizate de Trump și Vance ar fi putut fi printre țintele unui atac cibernetic mai amplu. Persoane afiliate campaniei Harris-Walz au fost, de asemenea, vizate, a declarat o persoană familiară pentru BBC News.

Nu este clar cât de multe informații, dacă este cazul, ar fi putut fi compromise. Departamentul de Justiție și FBI au refuzat să comenteze dacă au fost vizați candidați. O declarație comună a FBI și a Agenției pentru Securitatea Infrastructurii (CISA) a afirmat că guvernul SUA investighează „accesul neautorizat la infrastructura de telecomunicații comerciale de către actori afiliați Republicii Populare Chineze”.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Acestea au declarat că, după identificarea „activității rău intenționate”, agențiile „au notificat imediat companiile afectate, au acordat asistență tehnică și au partajat rapid informații pentru a ajuta alte potențiale victime”, adăugând că ancheta este în curs de desfășurare.

„Agențiile din cadrul guvernului SUA colaborează pentru a atenua agresiv această amenințare și se coordonează cu partenerii noștri din industrie pentru a consolida apărarea cibernetică în sectorul comunicațiilor comerciale”, au adăugat aceștia.

Campania lui Trump a dat vina pe democrați pentru pirateria informatică, susținând fără dovezi că a fost o încercare de „a-l împiedica pe președintele Trump să revină la Casa Albă”.

Forțele de ordine tratează în prezent pirateria informatică ca pe un act de spionaj, nu ca pe o încercare de influențare a campaniei, a declarat o sursă pentru CBS. La începutul acestei luni s-a aflat că societățile de telecomunicații din SUA au fost vizate de un atac informatic.

Una dintre companiile afectate ar fi Verizon, prin intermediul căreia se crede că hackerii ar fi putut viza datele lui Trump și Vance, potrivit New York Times, care a relatat prima știre.
Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al Verizon, Rich Young, a declarat că societatea este „conștientă de faptul că un actor extrem de sofisticat al unui stat național ar fi vizat mai mulți furnizori de telecomunicații din SUA pentru a aduna informații”.

Campania lui Trump a dat vina pe democrați pentru pirateria informatică, susținând fără dovezi că a fost o încercare de „a-l împiedica pe președintele Trump să revină la Casa Albă”. Forțele de ordine tratează în prezent pirateria informatică ca pe un act de spionaj, nu ca pe o încercare de influențare a campaniei, a declarat o sursă pentru CBS.

La începutul acestei luni s-a aflat că societățile de telecomunicații din SUA au fost vizate de un atac informatic. Una dintre companiile afectate ar fi Verizon, prin intermediul căreia se crede că hackerii ar fi putut viza datele lui Trump și Vance, potrivit New York Times, care a relatat prima știre.

Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al Verizon, Rich Young, a declarat că societatea este „conștientă de faptul că un actor extrem de sofisticat al unui stat național ar fi vizat mai mulți furnizori de telecomunicații din SUA pentru a aduna informații”.

Citește și