• Depardieu a negat acuzațiile, susținând că nu a „abuzat niciodată o femeie”.
  • El a fost susținut de un grup de actori și regizori, care au declarat că un atac asupra lui Depardieu reprezintă „un atac asupra artei însăși”.
  • Dacă va fi găsit vinovat, el ar putea fi închis pentru o perioadă de până la cinci ani.

Procesul actorului Gerard Depardieu urmează să înceapă astăzi la Paris, fiind acuzat de agresiune sexuală asupra a două femei, scrie Sky News.

Depardieu, care a jucat în mai mult de 200 de filme, este considerat un simbol al cinematografiei franceze. El este acuzat că ar fi agresat ambele femei în timpul realizării filmului Les Volets Verts în 2021.

Dacă va fi găsit vinovat, el ar putea fi închis pentru o perioadă de până la cinci ani, deși este mai probabil să fie condamnat la o pedeapsă cu suspendare și o amendă mare.

Recomandări

TRUMP SFIDEAZĂ DEMOCRAȚII
CE BANI DUC LA CASA ALBĂ?
DRAGOSTEA E OARBĂ
O LUNĂ DE IPHONE 16
GUTERRES, RESPINS ÎN UCRAINA
LE-AU STRICAT PLANURILE

Depardieu a negat acuzațiile, susținând că nu a „abuzat niciodată o femeie”. El a fost susținut de un grup de actori și regizori, care au declarat că un atac asupra lui Depardieu reprezintă „un atac asupra artei însăși”.

Procesul este considerat un moment important pentru mișcarea MeToo, în creștere în Franța.

Mișcarea MeToo, care a devenit cunoscută în America în timpul cazului de viol Harvey Weinstein, există pentru a evidenția violența sexuală împotriva femeilor și pentru a cere autorităților să ia mai multe măsuri. Mișcarea a pus adesea accentul pe domenii precum cinematografia, industrii care au fost mult timp dominate de bărbați, în care abuzurile sexuale au fost adesea ignorate.