• Crama va avea peste 140 de feluri de vin și lichior fără alcool.
  • Vinurile fără alcool au mai puține calorii, spun proprietarii cramei.
  • Un francez din 4 spune că nu consumă alcool în ianuarie, după Anul Nou.

Bei cât vrei și nu te doare capul. Asta e soluția propusă de un cuplu din Bordeaux amatorilor de vinuri franțuzești. Anne și Alexandre Kettaneh au găsit rezolvarea pentru a reanima piața de vin, aflată în criză: vinul fără alcool. Crama Belles Grappes își propune să ofere vinurilor fără alcool din regiunea Bordeaux o nouă piață de desfacere, aliniată la tendințele de consum.

În Franța, băuturile fără alcool sunt la modă, iar evenimente precum Dry January (ianuarie fără alcool), care marchează o perioadă de abstinență după excesul bahic de Anul Nou, prind tot mai mult la public.


Așa că Anne și soțul ei vor deschide la finalul lunii prima pivniță 100% fără alcool din Bodeaux, a doua zonă viticolă a Franței. Deocamdată vor fi 8 feluri de vin, la care se vor adăuga peste 140 de produse: lichioruri, chefir, sucuri de fructe high-end sau kombucha fără alcool.

Recomandări

TRUMP SFIDEAZĂ DEMOCRAȚII
CE BANI DUC LA CASA ALBĂ?
DRAGOSTEA E OARBĂ
O LUNĂ DE IPHONE 16
GUTERRES, RESPINS ÎN UCRAINA
LE-AU STRICAT PLANURILE

Inițiatorii cramei de vin fără alcool subliniază și beneficiile pentru sănătate ale produselor: au mai puține calorii, și spun că ideea este de a oferi o alternativă de distracție pentru cei care nu vor sau nu pot să bea alcool.

Citește și