• Sesizarea șoferilor agresivi trebuie să conțină datele tale personale.
  • Denunțarea șoferilor agresivi necesită o declarație pe proprie răspundere.
  • Șoferii agresivi în trafic riscă cu 4-5 puncte de amendă.

Te-a agresat vreun șofer în trafic astăzi? Nicio problemă, Poliția Română îți pune la dispoziție o aplicație unde îl poți denunța rapid.

MInisterul de Interne anunță că, de acum înainte, te poți folosi de aplicația hub.mai.gov.ro, la secțiunea ESAR, (sesizări abateri rutiere), pentru a-i pârî pe șoferii agresivi în trafic. Pe lângă înregistrarea audio-video sau video a comportamentului agresiv, sesizarea trebuie să conțină și datele tale personale, precum și o declarație pe propria răspundere privind veridicitatea situației respective.

Printre manevrele incluse la comportament agresiv se numără: deplasarea succesivă de pe o bandă de circulaţie pe alta în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens; întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor; circulaţia la o distanţă foarte redusă faţă de un alt vehicul sau reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia.

Recomandări

TRUMP SFIDEAZĂ DEMOCRAȚII
CE BANI DUC LA CASA ALBĂ?
DRAGOSTEA E OARBĂ
O LUNĂ DE IPHONE 16
GUTERRES, RESPINS ÎN UCRAINA
LE-AU STRICAT PLANURILE

Comportament agresiv e considerat a fi și folosirea repetată a semnalelor sonore şi luminoase pentru a-l obliga nejustificat pe un alt șofer care circulă în faţa ta să elibereze banda de circulaţie.
Comportamentul agresiv în trafic e pedepsit cu 4-5 puncte de amendă și chiar reținerea permisului pentru 30 de zile.

Citește și