- Codul va fi supus la vot în cadrul comisiei, marți, 5 noiembrie.
- Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde, demers apolitic, a venit în întâmpinare, a redactat și a depus la Camera Deputaților amendamentele la noul cod silvic menite să legifereze centurile verzi la nivel național.
- Amendamentele au susținerea oficială a Ministerului Mediului care, de altfel, a și contribuit la redactarea versiunii finale.
Noul cod silvic intră astăzi în dezbatere la Camera Deputaților, for decizional, pe agenda comisiei pentru mediu și echilibru ecologic. Aflat în procedură de urgență încă din primavară, plata 4 din PNRR este dependentă de promulgarea noului cod. Acesta este, de altfel, și unul dintre jaloane, depășit deja din vara aceasta, a anunțat Alex Găvan pe pagina sa de Facebook.
Advertisment
Codul va fi supus la vot în cadrul comisiei, marți, 5 noiembrie, aceasta fiind una dintre cele trei comisii raportoare (alături de comisia pentru agricultură și de cea jurudică), înainte de a ajunge în plenul Camerei.
După asumarea creării de centuri verzi la nivel național ca parte a programelor de țară pentru alegerile prezidențiale ale lui Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Elena Lasconi, Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde, demers apolitic, a venit în întâmpinare, a redactat și a depus la Camera Deputaților amendamentele la noul cod silvic menite să legifereze centurile verzi la nivel național.
Recomandări
Amendamentele au susținerea oficială a Ministerului Mediului care, de altfel, a și contribuit la redactarea versiunii finale.
Parlamentarii care s-au alăturat și au semnat în calitate de coautori aceste amendamente sunt Ion-Marcel Ciolacu – deputat PSD, Nicolae-Ionel Ciucă – senator PNL, Cătălin Drulă – deputat USR, Kelemen Hunor – deputat UDMR, Mircea Fechet – deputat PNL, Oana-Alexandra Cambera – deputată neafiliată, Oana-Silvia Țoiu – deputată USR, Alina-Ștefania Gorghiu – senatoare PNL, Tanczos Barna – senator UDMR, Liviu-Lucian Mazilu – senator PSD, Diana-Anda Buzoianu – deputată USR, Sebastian-Ioan Burduja – deputat PNL, Ștefan-Radu Oprea – senator PSD, Aurel Oprinoiu – senator USR, Simona Bucura-Oprescu -deputată PSD, Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaș – senator PNL, Robert-Marius Cazanciuc – senator PSD, Andrei-Răzvan Lupu – deputat neafiliat, Liviu-Ionuț Moșteanu – deputat USR, Tudor-Vlad Benga – deputat neafiliat.
De asemenea, încă de la Senat, platforma a mai venit cu amendamente legate de protejarea pădurilor din Ilfov, piatra de temelie a viitoarei centuri verzi a capitalei, cât cele care permit accesul în pădure, dar și ocrotirea arborilor remarcabili.
Toate acestea au fost sprijinite oficial de către Ministerul Mediului și cuprinse în forma adoptată de Senat.
Citește și
- MApN: Drone rusești intră pe teritoriul României. Care este situația pe frontul din Ucraina
- Iranul va ataca Israelul după alegerile din SUA. Un raport WSJ dezvăluie că atacul va implica sisteme de arme complexe, nu doar drone și rachete
- Ultimul sondaj înainte de alegerile din SUA dă cele mai strânse rezultate. Miza este reprezentată de alegătorii indeciși. Cum arată cifrele
Partenerii noștri