• Trebuie să utilizăm produse locale pentru a aduce autenticitate și prospețime în rețetele clasice.
  • Îmbinăm ingrediente românești cu influențe internaționale pentru a crea arome noi.
  • Promovăm sustenabilitatea prin utilizarea produselor de sezon și reducerea risipei.

Te-ai săturat de rețetele clasice? Cum ar fi să reinterpretezi sărmăluțele și să le adaugi trufe sau carne wagyu? Dar hai să nu fugim spre alte ingrediente internaționale și să folosim și bucătăria românească.

Mulți bucătari se întorc la rădăcini și pun accent pe ingrediente locale, cu scopul de a redefini bucătăria autohtonă. Multe restaurante reinterpretează rețetele într-un aer modern fără a pierde savoarea autentică.

De ce să folosim produse locale în rețetele noastre?

„Pentru început, trebuie să avem imaginație și curaj să ne jucăm cu rețetele locale. În România avem bucătării diferite cu multe influențe. Pentru a păstra o linie clară, putem să ne jucăm cu trufele, să facem o ruladă de porc cu mere, nuci și stafide, dar și cu puțină scorțișoară. Sarmalele se pot face din carne de curcan cu grăsime de rață, lângă o mămăligă cu legume”, a declarat Tudor Aposteanu, chef bucătar, pentru Aleph News.

Recomandări

MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII
JAMIE E ELIBERAT

Citește și