• OpenAI a răspuns la milioane de solicitări cu privire la vot îndrumând utilizatorii către surse oficiale externe.
  • Alte chatboturi au adoptat o abordare diferită.
  • OpenAI a declarat anterior că va instrui ChatGPT să răspundă la întrebări logistice privind votul.

În perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din această săptămână, OpenAI a primit mii de solicitări de a genera imagini false ale candidaților, scrie Business Insider.

La începutul anului, compania de Inteligență Artificială a declarat că produsele sale au „garduri de protecție” pentru a preveni abuzurile, cum ar fi deepfake-uri sau chatbot-uri care se dau drept candidați.

Recomandări

ATACURI ÎN GAZA
UCRAINA ATACĂ RUSIA
RUSIA ATACĂ
CADOURI...VII
PAMELA LEAVES „THE SIMPSONS"
ACUZAȚII PENTRU ADANI

Anunțul a venit pe fondul îngrijorărilor că A.I. ar putea face ravagii în timpul campaniei, producând deepfakes și teorii ale conspirației pe care utilizatorii să le răspândească online. În ianuarie, alegătorii din New Hampshire au primit apeluri robot deepfake de la un președinte fals, Joe Biden, care îi descuraja să voteze la alegerile primare prezidențiale din statul respectiv din acea lună.

OpenAI a declarat că ChatGPT a respins aproximativ 250.000 de cereri de a genera imagini ale candidaților folosind DALL-E, generatorul de artă A.I. al companiei, în luna dinaintea alegerilor.

„În luna care a precedat ziua alegerilor, estimăm că ChatGPT a respins peste 250.000 de cereri de generare a imaginilor DALL-E ale președintelui ales Trump, vicepreședintelui Harris, vicepreședintelui ales Vance, președintelui Biden și guvernatorului Walz”, a declarat OpenAI într-o postare pe blog vineri.

OpenAI a declarat anterior că va instrui ChatGPT să răspundă la întrebări logistice privind votul, îndrumând utilizatorii către CanIVote.org, un site de informații privind votul din SUA administrat de Asociația Națională a Secretarilor de Stat. ChatGPT a dat aproximativ 1 milion de răspunsuri prin care le spunea utilizatorilor să consulte site-ul de vot în luna anterioară datei de 5 noiembrie, a declarat compania.

Citește și