• NISAR va monitoriza schimbările scoarței terestre cu o precizie ridicată
  • Satelitul va detecta mișcări de doar câțiva milimetri la suprafață
  • Satelitul va observa ghețari, păduri, zone agricole și alunecări de teren
  • Lansarea NISAR este planificată pentru anul 2024, pe orbită joasă

NASA și ISRO – Organizația Indiană de Cercetare Spațială – sunt pe cale să scrie o nouă pagină în explorarea științifică prin lansarea satelitului NISAR. Aceasta este una dintre cele mai ambițioase colaborări spațiale dintre Statele Unite și India.

Ce face acest satelit cu adevărat special?

Tehnologia sa de ultimă oră îl face să fie special. Este echipat cu un radar în bandă dublă. Este o combinație rar întâlnită care îmbină radarele L și S. NISAR va putea vedea și analiza cu o precizie uluitoare chiar și cele mai subtile mișcări ale scoarței terestre, cum ar fi alunecările de teren.

Practic, satelitul va putea detecta deplasări de până la câțiva milimetri, o capacitate extrem de importantă pentru studiul și prevenirea dezastrelor naturale.

Recomandări

DUMINICA ASTA DU-TE LA VOT ȘI PUNE ȘTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL, SĂ VADĂ CĂ EXIȘTI!
100K VOTEAZĂ ÎN DIASPORA
RĂSPUNSUL MAE
FRAUDĂ LA VOT?
SUFERI DE BURNOUT?
EȘTI TRIST? AI LIBER!

De asemenea, va permite cercetătorilor să monitorizeze inundațiile și să observe evoluția suprafețelor agricole. Având capacitatea de a colecta astfel de informații detaliate și variate, acest satelit devine un instrument global de neînlocuit pentru monitorizarea impactului activităților umane și a fenomenelor naturale asupra planetei.

Când va fi lansat satelitul?

Lansarea lui NISAR este programată pentru anul 2024 și va fi o piatră de hotar în colaborarea internațională pentru protejarea și studierea mediului înconjurător. Datele pe care le va furniza vor fi disponibile pentru cercetători din întreaga lume, astfel încât informațiile obținute să contribuie la o înțelegere mai profundă a planetei și să ofere o bază solidă pentru strategiile de conservare a mediului

Citește și