- Această invenție ar putea schimba radical medicina și cercetarea medicală.
- Dispozitivul ar avea implicații uriașe în special în transplanturi, tratamente personalizate și chiar în testarea medicamentelor.
- Spre deosebire de metodele clasice de imprimare 3D, care sunt mai lente și mai limitate, noua bioimprimantă folosește unde acustice.
Vin vești inovatoare din lumea științei. O echipă de cercetători de la Universitatea din Melbourne au creat o imprimantă 3D care poate reproduce țesuturi umane complexe în doar câteva secunde. Această descoperire promite să revoluționeze domeniul medical și să te ducă mai aproape de viitorul Medicinei personalizate.
Advertisment
Cei de la Universitatea din Melbourne, Australia, a creat o tehnologie revoluționară: o imprimantă 3D capabilă să reproducă țesuturi umane complexe în câteva secunde. Această invenție ar putea schimba radical Medicina și cercetarea medicală, cu implicații uriașe în special în transplanturi, tratamente personalizate și chiar în testarea medicamentelor.
Cum funcționează?
Spre deosebire de metodele clasice de imprimare 3D, care sunt mai lente și mai limitate, noua bioimprimantă folosește unde acustice. Acestea permit celulelor să fie plasate cu o precizie extremă, chiar și la viteză mare, formând structuri complexe cum ar fi oase, vase de sânge sau țesuturi delicate.
Recomandări
Imprimanta poate lucra și cu țesuturi moi, inclusiv nervi sau creier, deschizând astfel calea pentru noi tratamente și chiar pentru înlocuirea țesuturilor distruse în urma unor accidente sau boli grave. Această tehnologie este extrem de promițătoare pentru testarea medicamentelor, un proces care acum necesită frecvent experimente pe animale.
Cu bioimprimanta, cercetătorii ar putea crea și testa diferite tipuri de țesuturi umane, eliminând treptat necesitatea acestor experimente. Se estimează că noua metodă ar accelera semnificativ procesul de dezvoltare a tratamentelor, făcându-le mai sigure și mai eficiente.
Citește și
- Astăzi este Ziua Veteranilor. Peste 50.000 de militari români au participat, din 1990, la misiuni externe. Unde sunt organizate ceremonii
- NASA și ISRO lansează Nisar. Este una dintre cele mai ambițioase colaborări spațiale dintre SUA și India
- Elon Musk duce Tesla la 1 trilion de dolari după victoria lui Donald Trump
Partenerii noștri