• Parlamentul a înființat comisiile de anchetă pe Iohannis și Nordis.
  • Fiecare comisie va avea 15 membri – membri PSD, PNL, USR, AUR și UDMR.
  • Mandatul actualului Parlament se termină pe 21 decembrie.

Parlamentul a înființat astăzi 2 comisii de anchetă ca să investigheze cheltuielile președintelui Iohannis din ultimii 10 ani, dar și neregulile din afacerea imobiliară Nordis. Cei 15 parlamentari din fiecare comisie vor să afle cât ne costă din bani publici luxul șefului statului, de la renovările din vilele de protocol, până la vizitele externe sau cât ne-a costat jetul de lux închiriat de Iohannis. În cauzul Nordis, comisia își propune să vadă cum au fost vândute nelegal locuințe, dacă a fost folosit un mecanism tip suveică în această afacere și de ce n-au funcționat instituțiile statului în acest caz, după sesizările păgubiților.

Parlamentul a aprobat, în şedinţă comună, constituirea Comisiei parlamentare comune de anchetă pentru „investigarea mafiei imobiliare”, pornind de la cazul Nordis. Pentru înfiinţarea comisiei propuse de grupurile parlamentare ale PNL şi care va avea 15 membri, au fost înregistrate 256 de voturi „pentru” şi două „împotrivă”.

De asemenea, Parlamentul a aprobat înfiinţarea comisiei de anchetă pentru verificarea cheltuielilor efectuate de Administraţia Prezidenţială în perioada 2014 – 2024. Au votat „pentru” înfiinţarea comisiei 258 de parlamentari, iar doi „împotrivă”.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Comisia care va investiga cheltuielile președintelui Iohannis este condusă de PSD, iar cealaltă, pornind de la cazul Nordis, este condusă de un deputat al PNL. Asta este important de văzut pentru oamenii care se duc la vot. Chiar în documentul de înființare se spune că Comisia Nordis va funcționa 30 de zile. După 30 de zile trebuie să prezinte un raport Parlamentului.

Comisia „Nordis” va avea 15 membri şi va fi condusă Gabriel Andronache (PNL) iar Daniel Zamfir (PSD) va fi preşedintele Comisiei „Iohannis”, din care mai fac parte Cătălin-Daniel Fenechiu, Mihăiţă Dohotar, Oana Ozmen, Cristina Trăilă de la PNL, Sandu Viorica, Maricel Popa, Marian Mina şi Radu-Mihai Cristescu, de la PSD, Zsolt Laszlo de la UDMR, Ionuț Moșteanu şi Claudiu Năsui de la USR.

Citește și