• Persoanele nocturne obțin scoruri cognitive semnificativ mai mari decât cei matinali.
  • Un somn de 7-9 ore rămâne esențial pentru sănătatea creierului, memoriei și concentrării.
  • Studiul făcut de Imperial College London a analizat date de la peste 26.000 de persoane.
  • Insomnia nu a avut un impact semnificativ asupra performanțelor cognitive.

Dacă ești activ noaptea, ești mai inteligent! Cel puțin asta spune un studiu realizat de Imperial College London care arată că persoanele nocturne, care se simt productive noaptea și stau treze până târziu, sunt mai inteligente decât persoanele matinale.

Totuși, un somn de 7 până la 9 ore pe noapte rămâne esențial pentru sănătatea creierului!

De ce sunt persoanele nocturne considerate mai inteligente? Ce se întâmplă la nivelul creierului când suntem activi noaptea?

„De multe ori am auzit de-a lungul vieții, mai degrabă în glumă, voi ăștia deștepti care stați treji noaptea. E prima oară când aud de un studiu care ar confirma într-un fel, că oamenii nocturni sunt mai deștepti. 

Recomandări

DRILL, BABY DRILL?
PNL VREA REFORMA
GEORGIA IESE LA VOT
UK IA MĂSURI
EFECTELE TIKTOK
GEORGESCU: „MANIPULARE”

Mă gândesc că oamenii care sunt nocturni pot fi mai productivi, poate pentru că este mai liniște și pentru că se pot concentra mai mult, au un focus mai bun nefiind deranjați.

Dar nu m-aș grăbi să împart inteligenții, să-i pun la nocturni, pe cei mai putin inteligenți la zi. Pentru că v-aș întreba, oare avem informații despre Aristotel, și Euclid, și Tales, și Nietzsche, și Da Vinci, și Tesla, și așa continuă, oare au fost nocturni, oare au fost matinali”, a declarat Diana Miron, psiholog, pentru Aleph News.

Dacă 7-9 ore de somn sunt esențiale pentru sănătatea creierului, dar persoanele active noaptea sunt mai inteligente, care este combinația ideală între cele două?

„Combinația ideală este să avem și somn, să avem și stare de veghe în care să fim productivi, și discursivi, și să gândim bine. Indiferent că o persoană este mai inteligentă sau mai puțin inteligentă, ea tot are nevoie de somn ca să-și reformeze întregile capacități ale minții. 

Că somnul acesta se întâmplă pe timpul nopții, așa cum este modelul standard al majorității persoanelor. Adorm undeva după 10-11 noaptea, sau că sunt nocturnii care vor adormi la 4 dimineață, toți trebuie să dormim. Tot în somn, fie că este de noapte sau de zi, se regenerează creierul”, a declarat Diana Miron, psiholog, pentru Aleph News.

Citește și