• Multe persoane își doresc relații de cuplu, dar nu știu cum să înceapă și se tem să fie autentice.
  • Conectarea cu natura și desprinderea de ecrane ajută la o mai bună înțelegere a sinelui și la relații sănătoase.
  • O relație de cuplu trebuie hrănită constant de ambii parteneri pentru a se dezvolta și a rămâne solidă.

Tu ce preferințe ai când vine vorba de relații? În anul care urmează, lumea dating-ului se transformă complet! Tinder a lansat viziunea sa pentru anul viitor, evidențiind tendințele de top în materie de întâlniri. 39% dintre utilizatori vor alege întâlniri în aer liber, iar 25% intenționează să prioritizeze
conexiunile reale. Red flags precum vorbitul prea mult despre foști vor deveni adevărate „deal breakers”.
În 2025, dai upgrade tendințelor în dating.

Cum ajută noile tendințe să obțină autenticitate în cuplu?

„Este foarte interesant și, când ne gândim, că doar 25% dintre oameni se întreabă ce fac ceilalți. Dacă își doresc o conexiune cu adevărat reală? Din păcate, da, se pare că am rămas cu acele sechele pe care pandemia ni le-a lăsat. Acea teamă de a ne conecta într-un mod real se regăsește, iată, și în acest studiu despre care vorbiți.

Multe persoane își doresc relații de cuplu bune, dar nu știu de unde să înceapă. Personal, lucrez zilnic cu clienți și observ cum aceștia ajung la concluzia că conectarea cu natura este o metodă profundă de conectare cu ei înșiși. Pentru că, nu-i așa, relațiile sănătoase de cuplu încep de fapt cu noi înșine. Dacă reușim să avem o relație frumoasă cu noi înșine și ne putem răspunde la întrebarea „tu ai iubi un om ca tine?” într-un mod pozitiv, cu siguranță aceste întâlniri în aer liber, mai ales dacă includ desprinderea de device-uri și de ecrane, care ne-au făcut să căutăm instantaneu conexiuni rapide, ne vor aduce o legătură reală.

Recomandări

SUA AU FOST ÎN CONTACT CU HTS
ȘTII DE VREME?
CUM TRĂIEȘTI 100 DE ANI?
CE FACI LA PARIS?
CAMERE ÎN VĂCĂREȘTI
CUM SĂ ÎMBĂTRÂNEȘTI FRUMOS?

Ecranele ne dau iluzia unei conexiuni, iar rețelele de dating, așa cum spuneți, au evoluat. Se pare că oamenii au trecut de la nivelul 1 al piramidei lui Maslow, acela al necesităților, la nivelul de securitate și conexiune reală, la o conectare profundă”, a spus Oana Țogan, psiholog și psihoterapeut de cuplu.

Care sunt cele mai frecvente „red flags”

„Cele mai importante probleme pe care le-am întâlnit în cupluri au provenit din teama de a se arăta așa cum sunt. Oamenii încă se tem să își exprime adevăratele sentimente, mai ales în cadrul întâlnirilor de dating organizate sau în relațiile începute pe aceste site-uri, și atunci autenticitatea are de suferit.

Matematica relațiilor, așa cum îmi place să spun, este 1 plus 1 egal 3, adică relația. Ea poate să aibă de suferit încă de la început, pentru că o relație nu este un dat. Dacă ne imaginăm că o persoană a venit în viața noastră și vom trăi fericiți până la 100 de ani, e posibil să fim puțin dezechilibrați dacă nu înțelegem că echilibrul începe din noi înșine și că o relație trebuie hrănită. Mie îmi place să spun că este ca un bebeluș care crește între doi parteneri de cuplu, și fiecare dintre ei are datoria să contribuie. Dacă doar unul contribuie, acea relație riscă să se stingă înainte de a dezvolta sentimente profunde”, a declarat pentru Aleph News Oana Țogan.

Citește și