Una dintre cele mai frumoase legende de sărbători este legenda Bradului. Se spune că o pasăre cu aripa ruptă nu a mai putut să zboare către țările calde și a cerut ajutor copacilor din pădure pentru a se adăposti până la venirea primăverii.
Dar dintre toți pomii, doar bradul a primit-o printre ramurile lui. Intr-o zi, vântul începu să bată puternic anunțând iarna. Acesta începu să ia una câte una frunzele copacilor. Când a venit rândul bradului, Moș Crivăț, împăratul vânturilor, i-a spus vântului să nu-i atingă podoaba pentru că cea a bradului va rămâne veșnic verde și nu va cădea niciodată pentru actul lui de bunătate.
De atunci te bucuri de aroma și frumusețea bradului care îți vestește Crăciunul. De-a lungul timpului multe culturi s-au bucurat de proprietățile lui magice care se spunea că aduce longevitate, fertilitate, protecție și bucurie. Vechii egipteni au îngropat o imagine a zeului Osiris în centrul scobit al unui brad.
La greci, bradul a fost asociat cu zeița greacă Pitis. Iar la germanii bradul era venerat ca sursă a vieții pădurii. Astăzi bradul este utilizat pe scară largă atât în medicină, industria chimică și parfumerie. Uleiul de brad folosit în aromoterapie, are un efect pozitiv asupra sistemului nervos și îmbunătățește considerabil starea de spirit. Poate ajuta la combaterea răcelilor și a tusei, precum și la îmbunătățirea memoriei.
Remediile bazate pe puterile vindecătoare ale bradului au un efect tonic și întăritor. Dacă vrei să te bucuri de beneficiile vitaminei C, nu ezita să iți faci ceai din ace de brad. Iar pentru a aduce noroc, bucurie și protecție casei, impodobește ușa de la intrare cu ramuri sau cu o coroniță de brad.
Și nu uita să îți pui în brad multe stele, pentru că acestea reprezintă Lumina Divină și vestesc Nașterea Domnului.
Advertisment